Najnovije

ŽESTOKI RUSKI UDARI U KURSKOJ OBLASTI: Ukrajinci se zaleću, Rusi ih zadržavaju

Grupacija „Sever“, uz podršku avijacije i artiljerije, uspešno je odbila četiri napada ukrajinskih snaga u pravcu naselja Korenevo i Aleksandrovka.

Takođe su osujećena tri pokušaja napada u pravcu naselja Nižnja Parovaja i Pogrebki. U ovim sukobima ukrajinske snage pretrpele su gubitke od do 30 boraca, a uništena su dva oklopna vozila i dva automobila. Jedan ukrajinski vojnik predao se u zarobljeništvo.

Ruski udari, uključujući vazdušne i artiljerijske napade, naneli su ozbiljne gubitke ukrajinskim jedinicama u različitim područjima, uključujući Apanasovku, Borke, Višnevku i druge. Nastavljene su i izviđačko-potražne akcije u šumovitim područjima radi otkrivanja i eliminacije diverzantskih grupa koje pokušavaju da prodru u dubinu ruske teritorije.

Operativno-taktička avijacija izvršila je udare po oblastima u Sumskoj oblasti, gde su se nalazili rezervni ukrajinski vojnici i tehnika. U ovim napadima, ukrajinske snage izgubile su do 360 boraca i 23 jedinice oklopne tehnike, uključujući četiri tenka i 16 borbenih vozila. Takođe su uništene poljske samohodne haubice „Krab“, minobacači, stanica za radioelektronsku borbu i američki radarski sistem ANT/PQ-50.

SIRSKI U PRAVOM PAKLU: Priznao kakvo je stanje na frontu, ukrajinska...

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA