Najnovije

NA SASTANKU BRIKS-a SE PRIČALO O KOSMETU: Svima je saopšteno šta sprema Priština

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas u Sankt Peterburgu sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Kube Alvarez Kazas Lazaro Albertom i sa generalnim sekretarom Saveta za odbranu Bolivarske Republike Venecuele Ornelasom Fereira Hoze Adelinom sa kojima je, pored ostalog, razgovarao o teškom položaju Srba na Kosovu i Metohiji.

Vulin u Sankt Peterburgu učestvuje na sastanku visokih predstavnika za bezbednost BRIKS plus.

Kako se navodi u saopštenju, Vulin i kubanski ministar su razgovarali o pitanjima od interesa za obe zemlje. Oni su se saglasili da Srbiju i Kubu vezuju istorijski i prijateljski odnosi koji se temelje na principima ravnopravnosti i međusobnog uvažavanja.

Vulin je informisao sagovornika iz Kube o situaciji na Kosovu i Metohiji i nereagovanju međunarodne zajednice na izuzetno težak položaj Srba u južnoj srpskoj pokrajini koji svakodnevno trpe samovolju tzv. vlasti u Prištini, navodi se u saopštenju.

Vulin se zahvalio Kubi na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i principijelnom stavu po pitanju nepriznavanja lažne države Kosovo kao i glasanju protiv rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Kako se navodi u saopštenju, Vulin je generalnog sekretara Saveta za odbranu Venecuele Adelina o izuzetno teškoj situaciji na Kosovu i Metohiji i pritiscima koje srpski narod trpi od strane tzv. vlasti u Prištini kojima je očigledna namera da proteraju Srbe iz južne pokrajine, navodi se u saopštenju.

On se zahvalio Venecueli na principijelnom stavu po pitanju nepriznavanja tzv. Kosova.

Generalni sekretar Saveta za odbranu Venecuele posebno je izrazio poštovanje hrabroj i slobodnoj politici predsednika Srbije Aleksandra

Vučića i Vulinu uputio zvaničan poziv za posetu Venecueli, kaže se u saopštenju.

PAKLENI UDARAC RUSKE VOJSKE! Može biti znak da sprema najveća ofanziva

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA