Najnovije

POTPUNI HAOS: Kijev pokušava da vrbuje sirijske teroriste za operacije u Ukrajini

Ukrajinske vlasti vodile su pregovore sa predstavnicima terorističke džihadističke organizacije Hajat Tahrir el Šam (zabranjena u Rusiji) u Siriji kako bi vrbovale militante u operacije protiv Rusije, piše turski list „Ajdinlik“, pozivajući se na izvore.

„Kijevska administracija koja je, kako se ispostavilo, sarađivala sa Radničkom partijom Kurdistana u sprovođenju tajnih operacija protiv ruskih trupa u Siriji, sada je uspostavila odnose sa teroristima Hajat Tahrir el Šama koji su okupirali Idlib. Lokalni izvori saopštili su da je poslednjih meseci ukrajinska delegacija posetila Idlib i sastala se sa vođama ove terorističke organizacije“, piše list.

Prema pisanju lista, sastanak predstavnika kijevske administracije i terorista u Idlibu održan je 18. juna.

„Poznato je da kijevska administracija, koja je počela da doživljava ozbiljan nedostatak vojnika u ratu sa Rusijom, traži nova pojačanja za front. U tom kontekstu, ne čudi da se Kijev, koji je prvo ispraznio sopstvene zatvore, a zatim uspostavio bliske odnose sa terorističkom organizacijom RPK, obratio Hajat Tahrir el Šamu u istu svrhu“, objašnjava se u članku.

List navodi da je Kijev predstavnicima terorističke organizacije ponudio 75 dronova u zamenu za oslobađanje niza radikalnih antiruskih militanata.

„Zanimljivo je da je ukrajinska delegacija pozvala na oslobađanje radikalnih čečenskih i gruzijskih terorista koji su držani u zatvoru organizacije Hajat tahrir el šam. Navodi se da je u zamenu za njihovo oslobađanje organizaciji ponuđeno 75 bespilotnih letelica“, navodi se u članku.

Ranije je jedan broj afričkih zemalja prekinuo diplomatske odnose sa Ukrajinom, a ta odluka je bila povezana sa ukrajinskom podrškom teroristima u afričkim zemljama. Ministarstvo spoljnih poslova Senegala pozvalo je ukrajinskog ambasadora Jurija Pivovarova zbog njegove podrške teroristima. Diplomatsko odeljenje Burkine Faso je zauzvrat pozvalo svetsku zajednicu da proceni podršku terorističkih grupa od strane Kijeva.

KURTI OTIŠAO KORAK DALJE: Uhapšeni srpski mladići u Kosovskoj Mitrovici, tukli ih u policiji (VIDEO)

Izvor: Sputnikportal.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA