Najnovije

POVLAČENJE I BEŽANIJA! Ruske mornaričke snage pritiskaju ukrajinsku armiju

Ruski VDV i mornaričke snage ostvarile su značajne uspehe na Kurskom frontu, gde su ukrajinske snage izbačene iz skoro deset naselja. Tulska 106. divizija VDV probila se do važnog sela Snagost i gotovo potpuno proterala ukrajinske snage, dok su preživeli borci pobegli u panici.

Krimski desant uspeo je da oslobodi naselje Višnevka, a istovremeno je oslobođen i poseoak 10-e Oktяbrя, dok je Apanasovka očišćena od ukrajinskih snaga približno napola. U Gluškovskom rejonu, 155. brigada mornarice iz Tihookeanske flote razbila je neprijateljske položaje u Gordejevki i gotovo u potpunosti oslobodila selo.

Ukrajinske snage započele su povlačenje iz Vnezapnog i Viktorovke prema Bяhovu i LJubimovki, gotovo napustivši ta naselja, a potom nastavile povlačenje i iz Bяhova. Trenutno se sprovodi čišćenje i utvrđivanje položaja u svim naseljima, nakon čega će Ministarstvo odbrane zvanično objaviti njihovo potpuno oslobođenje.

Pre ovih operacija, ukrajinske snage su bile potpuno izbačene iz Komarovke i Šeptuhovke. Napadi ruskih snaga takođe se nastavljaju u oblastima Borki, Pogrebki i Martinovka, a situacija je u fazi pojašnjenja.

UKRAJINSKI PLAN B! Upad na rusku teritoriju, isto kao u Kursku oblast, ovo su poslednje informacije

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA