Najnovije

Ruski diplomata u SB UN: Očekujte uskoro značajan broj umrlica stranih plaćenika iz Ukrajine

Stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja, posle serije napada koje je Ruska Federacija izvršila na ukrajinske vojne ciljeve, obavestio je kolege iz Saveta bezbednosti UN da se uskoro može pojaviti značajni broj umrlica zapadnih plaćenika, uključujući i američke.

Ruska vojska je, podsetio je Nebenzja, nedavno izvela „impresivne i efikasne” napade na ukrajinske vojne ciljeve, uključujući, između ostalog, na centar za obuku Oružanih snaga Ukrajine u Poltavi i hotel u Krivom Rogu gde su boravili ukrajinski obaveštajci.

„Ove serije napada se odlikuju po likvidaciji značajnog broja stranih instruktora, stručnjaka i plaćenika, pa oni koji prate ovu temu mogu da očekuju veliki broj čitulja o iznenadnoj smrti američkih, britanskih, francuskih, poljskih i švedskih visokih vojnih oficira“, rekao je ruski diplomata tokom sednice Saveta bezbednosti UN.

Ruska Federacija je, istakao je on, već je upozoravala da svako ko pomaže „kliki Zelenskog da održi svoj vojni potencijal na površini” postaje legitimna meta za Rusiju.

PANIKA NA ZAPADU! Šta to Rusi mogu da proizvedu za šest meseci

Izvor: Sputnik.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA