Najnovije

SAVET BEZBEDNOSTI RF: Ukrajina od avgusta izgubila oko 1.000 kvadratnih kilometara u Donbasu

Ukrajinska vojska svakim danom u proseku gubi 28 kvadratnih kilometara teritorije i do 2.000 ljudi, otkriva Sergej Šojgu.

Ukrajina je napadom na Kursku oblast želela da primora Rusiju na pregovore pod uslovima Kijeva, ocenio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu na sastanku visokih predstavnika BRIKS-a o bezbednosnim pitanjima u Sankt Peterburgu.

Prodor na teritoriju Ruske Federacije u Kurskoj oblasti je, prema planu Kijeva, trebalo da odvrati rusku vojsku od napredovanja u Donbasu, ali, kako je Šojgu rekao, ruske trupe imaju dovoljno snage i nastavljaju da napreduju.

Ukrajina svakim danom u proseku gubi 28 kvadratnih kilometara teritorije i do 2.000 ljudi koji su ili ubijeni ili ranjeni, naveo je Šojgu.

Samo u toku avgusta i u prvoj nedelji septembra ruska vojska je oslobodila skoro hiljadu kvadratnih metara Donbasa, naglasio je sekretar SB RF.

"Hvala našim momcima koji profesionalno i sa punom požrtvovanošću vode borbu", poručio je Šojgu.

Na inicijativu ruskog Saveta bezbednosti se danas u Sankt Peterburgu održava sastanak predstavnika za bezbednost članica BRIKS-a i partnerskih zemalja na kome učestvuje i potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin. On se pre samog sastanka u Moskvi sastao sa Šojguom sa kojim je razgovarao o zajedničkim interesima dve zemlje i aktuelnoj situaciji u južnoj srpskoj pokrajini.

FICO: Međunarodna zajednica ne sme dozvoliti nacistima da se bore u Ukrajini

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA