Najnovije

ŠOJGU: Nema pregovora sa Kijevom dok ne izbacimo teroriste iz Kurske oblasti

Ukrajinski pokušaji nuklearnog napada na Kursku nuklearnu elektranu predstavljaju najgori vid terorizma, istakao je sekretar Saveta bezbednosti Rusije.

Moskva neće pregovarati sa Kijevom dok vojska ne protera teroriste iz Kurske oblasti, poručio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu.

"Dok ne izbacimo teroriste, nikakve pregovore s njima nećemo voditi", rekao je Šojgu.

Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska je imala želju i nameru da zauzme Kursku nuklearku, ali, na sreću, nije uspela u tome.

Ukrajinski pokušaji nuklearnog terora – napada na Kursku nuklearnu elektranu – predstavljaju najgori vid terorizma, istakao je Šojgu.

Sličnu misao imao je i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov koji je rekao da je Rusija uvek bila spremna za pregovore o Ukrajini, ali posle "avanture" Kijeva u Kurskoj oblasti razgovori o tome više nisu aktuelni.

"U junu ove godine predsednik Rusije Vladimir Putin, mislim da se čak može reći, u gestu dobre volje, izneo je sasvim realne predloge. Oni su bili usmereni na dugoročno i pravično rešenje. Međutim, zločinački teroristički režim Vladimira Zelenskog je, umesto da ozbiljno razmotri, najblaže rečeno, najvelikodušnije predloge ruske strane, izveo krvavi teroristički napad na Kursku oblast i njene stanovnike. Ovaj napad je bio samoubilački za režim Zelenskog", objasnila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Dodala je da ukrajinski militanti i strani plaćenici čine zverstva, pucaju na civile i dobrovoljce, gađaju civilnu infrastrukturu, gađaju novinare i ugrožavaju nuklearne elektrane.

ŠOKANTNO SAOPŠTENJE ČEČENSKIH SNAGA: Komandant "Ahmata" već slavi, evo šta je sledeći zadatak!

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA