Najnovije

ŠTA SE OVO DEŠAVA? Pešić više nije selektor Srbije!

Legendarni stručnjak Svetislav Pešić neće više voditi košarkašku reprezentaciju Srbije, nezvanično saznaje Sport Klub.

Pešić je pre manje od mesec dana predvodio ‘Orlove’ do bronze na Olimpijskim igrama u Parizu i postojala je mogućnost da nastavi započetu misiju. Ta misija je trebalo da bude nastavljena kvalifikacijama za Evropsko prvenstvu naredne godine, koje se nastavljaju u novembru.
Pre olimpijske bronze, srpski košarkaši su sa Karijem kao selektorom osvojili i srebro na prošlogodinjem Svetskom prvenstvu. Na klupu nacionalnog tima iskusni stručnjak se vratio u izuzetno teškom trenutku za srpsku košarku, pošto pod vođstvom Igora Kokoškova ‘Orlovi’ nisu uspeli da se kvalifikuju za Olimpijske igre u Tokiju u leto 2021.

Prethodno je Pešić vodio reprezentaciju Jugoslavije od 2000. do 2002. godine i sa njom stigao do evropskog i svetskog trona. Baš u ponedeljak navršene su 22 godine od poslednje titule koju je osvojila košarkaška reprezentacija – na Mundobasketu u Indijanapolisu.

Kraj saradnje sa Pešićem stiže u trenutku kada dolazi do promene na čelu Košarkaškog saveza Srbije. Predrag Danilović je zvanično podneo ostavku, iako mu je do isteka mandata ostalo još tri meseca, ali mu pravno dejstvo ističe 1. oktobra, za kada je zakazano okupljanje najvišeg tela vladajućeg tela srpske košarke. Rok za podnošenje predloga za Danilovićevog naslednika ističe 24. septembra, a trenutno kao glavni kandidat u poslednje vreme se pominje Marko Kešelj, koji trenutno obavlja funkciju državnog sekretara za sport.

Što se tiče kvalifikacija za Evrobasket, Srbija u novembarskom prozoru ima dvomeč sa Danskom – 21. gostuje, a tri dana kasnije je domaćin. ‘Orlovi’ posle dva meča imaju maksimalni skor na čelu grupe G, slede je Finska i Danska sa skorom 1-1, dok je Gruzija na začelju sa dva poraza.

FICO: Međunarodna zajednica ne sme dozvoliti nacistima da se bore u Ukrajini

Izvor: Sportklub.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA