Najnovije

MAĐEDONCI DA OBJASNI "PRAVO VREME": Izjavio da američki džavelini na Kosovo stižu u "pravo vreme"!

Ministar odbrane tzv. Kosova Ejup Maćedonci rekao je da će se 246 američkih protivtenkovskih raketa "džavelin" u pravo vreme naći na inventaru KBS-a, ne navodeći tačan datum za tu isporuku, prenosi Gazeta ekspres.
DŽavelin

DŽavelin

Maćedonci je na konferenciji za novinare posle sednice vlade u sredu saopštio da se do kraja godine očekuje isplata druge rate za kupovinu tog naoružanja.

"Što se tiče raketa "džavelin", Ministarstvo nastavlja sa procedurama nabavke. U martu ove godine uplatili smo prvu ratu, dok ćemo do kraja godine uplatiti i drugu ratu. Na dobrom smo putu da imamo ovaj sistem u pravo vreme", rekao je on.

Stejt department je 11. januara prihvatio prodaju tzv. Kosovu 246 projektila "džavelin" u vrednosti od oko 75 miliona dolara. Zahtev je upućen američkom Kongresu koji je u februaru ove godine odobrio kupovinu.

Kosovske bezbednosne snage su "ustavom" tzv. Kosova definisane kao formacija za pomoć civilnom stanovništvu, u praksi - deluju i nastupaju kao vojska, na koju nemaju prava prema Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Pogledajte OVDE raketni kompleks Bastion

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA