Najnovije

OSMANIJEVA SIKĆE: Srbija je Putinova najjača država u Evropi

Tzv. "kosovska" predsednica Vjosa Osmani poručila je u intervju za poljski TVP Vorld da je budućnost Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji, ali i ponovila tvrdnje da Rusija u regionu želi da otvori novi front za Zapadom, piše Kljan Kosova.
Osmani

Osmani

Osmani, koja u Poljskoj učestvuje na skupu "Žene za prava i demokratiju", rekal je da Rusija želi da "otvori novi front protiv Zapada" destabilizacijom Zapadnog Balkana.

"Rusija i Putin žele da otvore novi front protiv Zapada destabilizacijom Zapadnog Balkana. Iz tog razloga je od suštinskog značaja da Kosovo radi rame uz rame sa saveznicima, sa partnerima iz demokratskog sveta, kako bismo osigurali da zaustavimo ove destabilizujuće inicijative iz Srbije, koje pomaže i podržava Rusija", rekla je Osmani.

Ona je navela da Kosovo mora da ojača svoju odbranu.

"U isto vreme, treba da ojačamo našu odbranu zbog Srbije, koja ima nameru da nas sve vrati u prošlost, da možemo da se odbranimo i nastavimo da doprinosimo miru i bezbednosti u našem regionu i šire", ukazala je Osamni.

Ona je izrazila bojazan da bi Rusija mogla da pokuša da iskoristi svoje, kako je reka, snažne ekonomske, kulturne i istorijske veze sa Srbijom za vršenje uticaja u regionu koji je još uvek "u fluktuaciji".

"Verujem da postoji nada za Zapadni Balkan koji će se na kraju pridružiti Evropskoj uniji i Nato. Ali, preduslov za postizanje ovakvih rezultata je odnos Srbije prema onome što je [...] satelitska država Rusije, koja samo povećava vojnu, ekonomsku i političku saradnju sa Moskvom", rekla je Osmani.

Ona je sve tenzije između Srbije i Kosova pripisala isključivo politici Beograda prema Prištini.

"Postoji zemlja, a to je Srbija, koja je postala Putinova najjača država u Evropi. A tu je i Kosovo i druge zemlje u regionu koje su stalno žrtve akata agresije iz Srbije", ponovila je Osmani.

Pročitajte OVDE o stanju na Bliskom istoku

Izvor: Kosovo Onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA