Najnovije

OTKRIVENO: Ovo su zahtevi Beograda u vezi KiM - Vučić ih uskoro zvanično saopštava!

Zvanični stav Srbije za rešavanje postojeće izuzetno teške krize na KiM ogleda se u više tačaka, rekao je ambasador Srbije u Podgorici Nebojša Rodić na sastanku sa predsednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićem.

Kako se navodi u saopštenju Mandićevog kabineta, Rodić je upoznao predsednika crnogorske skupštine tim stavom Srbije.

Beograd traži da se što hitnije organizuju slobodni izbori u opštinama na severu "Kosova"hitan povratak 700 policajaca srpske nacionalnosti u službu privremenih institucija, rešavanje problema nastalog u oblasti pravosuđa jer se više ne razgovara o povratku srpskih sudija i tužilaca što je propisano Briselskim sporazumom.

Takođe, Beograd zahteva formiranje Zajednice srpskih opština, kao oslobađanje svih Srba koji su iz političkih razloga uhapšeni.

Poslednji, šesti zahtev Beograda je da se reši pitanje blokade uvoza proizvoda iz centralne Srbije na teritoriju Kosova i Metohije, jer je od uvođenja te zabrane prošlo 14 meseci, a EU koja se zalaže za slobodan protoko ljudi, informacija i roba nije učinila ništa da se taj problem reši.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se uskoro obratiti i izneti zahteve Beograda, pa bi ove informacije iz saopštenja nakon susreta Mandića s Rodićem mogle da otkriju koji su to zahtevi.

Mandić je zahvalio ambasadoru na informacijama, dodajući da je u ovom momentu najvažnije sačuvati mir i stabilnost u regionu.

Dodao je da se nada da će se pronaći mirno rešenje koje Srbija i ostalim narodima omogućiti spokojan život na vekovnim ognjištima.

Pogledajte OVDE mapu sukoba na Pokrovskom pravcu fronta

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA