Najnovije

RUSKA ARMIJA IZVELA BRUTALNU OPERACIJU: Pod velom tišine totalno razvaljivanje

Operacija pod velom obaveštajne i elektronske tišine: Rusija je uspešno sprovela operaciju u uslovima potpunog obaveštajno-izviđačkog „mraka“. U pripremnoj fazi su korišćene napredne tehnike maskiranja, tako da ukrajinske snage i NATO obaveštajci nisu bili svesni nadolazeće pretnje u zoni Troicko-Korenevo.

Tok napada: 51. gardijski vazdušno-desantni puk krenuo je u napad na prostoru Komarovka-Korenevo, probijajući ukrajinske odbrambene linije na svim pravcima. Nakon niza brzih sukoba sa dezorijentisanim neprijateljem, samostalne borbene grupe puka zauzele su Snagovo.

Taktički ciljevi: Napad se izvodi duž putnih pravaca Korenevo-Snagost i Korenevo-Željoni Šljah, sa ciljem opkoljavanja ukrajinskih snaga u pravcu LJubimovke. Istovremeno, borci 155. gardijske brigade „Tigrovi“ krenuli su u nastupanje u reonu Kuljbaki-Gluškovski, probijajući front i zauzimajući Gordejevku.

Ukrajinske snage su sada pod pritiskom u zonama Vnezapnoje, Viktorovka, Bjahovo i Apanasovka, odakle se povlače u neredu zbog straha od opkoljavanja. Ruska armija nastavlja da napreduje duž reke Snagost, ulazeći u Obuhovku i preteći opkoljavanjem ukrajinskih snaga u zoni Korenevo-Oljgovka.

JESMO LI OVOM ODLUKOM NA IVICI SVETSKOG RATA? Odluka je doneta, sprema se udarac na Rusiju

Izvvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA