Najnovije

Zaharova: Iza ukrajinskih terorističkih napada na ruskoj teritoriji su SAD, Britanija i NATO

Iza ukrajinskih terorističkih napada koji se sprovode na teritoriji naše zemlje, stoje SAD, Britanija i čitava NATO zajednica, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Niko danas nema nikakve sumnje da iza terorističkih napada koji se sprovode na teritoriji naše zemlje, stoje SAD, Britanija i čitava NATO zajednica, mada bih htela da upotrebim drugu reč", rekla je portparol ruskog Ministarstva povodom ukrajinskog napada dronovima na naselje u Podmoskovlju u kojem je jedna žena poginula, a tri osobe ranjene.

Ona je, takođe, rekla da se istinski smisao "kurske avanture" ukrajinske vojske sastoji u likvidiranju mobilisanih Ukrajinaca.

Zaharova je na brifingu za novinare navela da je 6. septembra u ukrajinskom Nacionalnom istorijskom muzeju otvorena izložba "Iza granica rodnog kraja" posvećena operaciji ukrajinske vojske u Kurskoj oblasti Rusije.

"Ta izložba, ako o nečemu svedoči, onda je to da je istinski smisao kurske avanture ukrajinske vojske, po mom mišljenju, skriveni pokušaj da mobilisani Ukrajinci jednostavno budu istrebljeni. Drugog objašnjenja nema", smatra ona.

Istovremeno je upozorila da nove isporuke zapadnog oružja Kijevu vode ka nekontrolisanoj eskalaciji, ali da Zapad za sada to ne shvata.

Ona je pozvala međunarodne strukture da ne zatvaraju oči pred ukrajinskim zločinima i terorističkim aktima.
"Nastavlja se rad s ciljem da pravdi budu privedeni ratni zločinci kojima upravlja banda u Kijevu. Još jednom naglašavam, kao što je i reklo rusko rukovodstvo, niko od ukrajinskih zločinaca i njihovih saučesnika neće proći nekažnjeno", rekla je Zaharova.

MOGUĆ RAKETNI NAPAD NA VRHOVNU RADU! Ostaci drona pali ispred zgrade

Izvor: Sputnik.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA