Najnovije

Četrnaesti dan blokade srpskih institucija na severu KiM; Četvorici mladića 30 dana kućnog pritvora

Zaposleni u privremenim opštinskim organima, PIO fondu, kancelariji za Kosovo i Metohiju - i dalje, 14 dana od početka blokade, ne mogu na svoja radna mesta. Četvorici srpskih mladića sa severa KiM, pritvorenih zbog navodnog napada na takozvanu kosovsku policiju, određen je kućni pritvor od mesec dana. Srbi su tokom njihovog saslušanja protestovali.



Blokada privremenih organa u opštinama na severu Kosova i Metohije traje od 30. avgusta.

Dokumentacija koju je takozvana kosovska policija zaplenila završila je u kosovskoj arhivskoj agenciji, u kojoj kažu da je reč o "značajnoj količini arhivske građe", javljaju prištinski mediji.

Srbi su juče protestovali ispred stanice policije, sa pištaljkama i transparentima "Policija Kurtilenda", "Pustite nam decu!", ”Vratite nam decu!".

Četvoricu srpkih mladića policajci su brutalno pretukli prilikom privođenja u Mitrovici, a tzv. kosovska policija tvrdi da je fizički napadnut i njen pripadnik, ali ne navodi kako je do tog napada došlo.

Mladićima je određen kućni pritvor od mesec dana.

Istog dana tužilaštvo u Prištini je objavilo optužnicu za slučaj Banjska - protiv 45 osoba. Tereti ih za navodni "terorizam", odnosno krivična dela "protiv ustavnog poretka i bezbednosti, finansiranje terorizma i pranje novca".

Izvor: Sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA