Najnovije

HAOS U KURSKOJ OBLASTI: Ukrajinske snage formirale svojevrsne „koncentracione logore“ u Kurskoj oblasti

U pojedinim delovima Kurske oblasti, gde su upale ukrajinske trupe, bili su formirani svojevrsni „koncetracioni logori“ gde su nasilno zatvarali civilne koji nisu želeli ili nisu bili u mogućnosti da napuste teritorije, navodi se u izveštaju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

„Na osnovu brojnih informacija, koje su pružili svedoci i koje je prikupio štab ruskog Crvenog krsta u Kursku gde su se javljali rođaci nestalih stanovnika, može se konstatovati da je na nekoliko teritorija koje su pod kontrolom militanata bilo formirano nešto nalik na 'koncentracione logore' gde su nasilno uterivali civile koji nisu hteli ili nisu imali mogućnost da napuste teritoriju koju je neprijatelj zauzeo“, navodi se u izveštaju o terorističkom napadu kijevskog režima na Kursku oblast, koji je dostupan Sputnjiku.

Takođe se navodi da su ukrajinske snage u Kurskoj oblasti koristili civile za snimanje propagandnih priča.

„U podrum Sudžanskog internata nasilno je zatvoreno od 70 do 100 civila nad kojima su vršili moralno nasilje i koje su ukrajinski i strani novinari koristili za snimanje propagandnih priča“, ističe ruska strana.

Kako je precizirano, ti novinari ne samo da su nezakonito narušili rusku granicu, nego su to učinili kao deo paravojnih kaznenih odreda Oružanih snaga Ukrajine.

„NJihov cilj je namerno izvrtanje realnih događaja, stvaranje povoljne medijske slike za akcije Oružanih snaga Ukrajine u Kurskoj oblasti i prikrivanje informacija o ukrajinskim terorističkim zločinima nad civilima“, navodi se u dokumentu.

Ministarstvo odbrane Rusije ranije je saopštilo da je Ukrajina od početka borbenih dejstava na kurskom pravcu izgubila više od 12,5 hiljada vojnika.

KIJEV U PANICI: Za dva dana ruske snage oslobodile 10 naselja u Kurskoj oblasti

Izvor: Sputnikportal.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA