Najnovije

LAVROV: Srbe sa KiM progone isto kao što su ukrajinski nacisti progonili Ruse

Bez ozbiljnih vojnih sukoba, pokušavaju da proteraju Srbe sa Kosova i Metohije, naglasio je ruski ministar spoljnih poslova.

Progon Srba sa Kosova i Metohije sličan je nacističkom progonu ruskog stanovništva sa teritorije Donbasa koji su sprovodile ukrajinske vlasti, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov Šef na okruglom stolu posvećenom ukrajinskoj krizi u Diplomatskoj akademiji Ministarstva spoljnih poslova Rusije uz učešće ambasadora iz oko 80 zemalja.

"Govorili su da bez Ukrajine na Krimu i u Donbasu neće biti civilizacije, a isto tako je i viša rasa 30-ih godina prošlog veka navodila da samo ona može Evropi da donese civilizaciju", naveo je Lavrov.

"Za budućnost vaše dece i unuka, ako volite Rusiju i celi ste život boravili u Ukrajini, a osećali da ste deo ruske kulture – vreme je da, u ime svoje dece i unuka, skupite stvari i odete sa tih teritorija u Rusiju", citirao je Lavrov predstavnike ukrajinskih vlasti koji su otvoreno pozivali na progon Rusa.

"Etičko čišćenje čisto ko suza. Isto tako, hvala Bogu bez ozbiljnih vojnih sukoba, pokušavaju da proteraju Srbe sa Kosova i Metohije", naveo je ruski ministar.

Srbe tiho izbacuju iz južne srpske pokrajine različitim birokratskim metodima, precizirao je Lavrov i naglasio da je su takav plan imali i nacisti u Kijevu kada je u pitanju rusko stanovništvo.

ALARMANTNO UPOZORENJE RUSKOG AMBASADORA U AMERICI: Vašington sve gura u haos koji ima samo jedno ime!

Izvor. Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA