Najnovije

NOVAK IMA GLASNU PORUKU ZA NAVIJAČE: Ovo je možda poslednji put da igram u Srbiji

Srpski teniseri, predvođeni Novakom Đokovićem, u petak će u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" imati trening otvoren za javnost, a najbolji teniser svih vremena poziva navijače da podrže reprezentaciju u duelu sa Grčkom.
Novak Đoković

Novak Đoković

"Poslednji put kada sam igrao pred svojim navijačima bilo je baš u 'Pioniru' pre sedam godina i ne znam da li ću još ikada do kraja karijere igrati ovde. Zato pozivam sve da dođu i podrže nas", rekao je najbolji srpski teniser Novak Đoković uoči meča sa Grčkom u Dejvis kupu.

Đoković je još jednom napomenuo koliko mu znači igranje za Srbiju.

"Mene najviše motivišu grend slemovi i igranje za reprezentaciju. Drago mi je što sam još uvek na raspolaganju selektoru Viktoru Troickom, koga znam još iz detinjstva. Pored zlatne medalje iz Pariza i prvog Vimbldona, izdvojio bih taj Dejvis kup 2010. godine. Jer, kada igrate za svoju zemlju, imate saigrače na klupi, selektora, podršku sa tribina. Format je takav da se sve izmenjalo i nemamo mnogo priliku da igramo kod kuće", istakao je Đoković gostujući na RTS-u.

Meč Srbije i Grčke za mesto u Svetskoj grupi Dejvis kupa igra se predstojećeg vikenda.

Đoković je govorio i o već čuvenom sastanku sa vaterpolistima u Parizu koji je, prema njihovim rečima, bio presudan na putu do trećeg uzastopnog zlata.

"Situacija sa zlatnim vaterpolistima nije bila planirana. Nisam hteo o tome da govorim i ne želim da kažem šta smo pričali, ali kada sam došao, došao sam u trenutku kada su imali timski sastanak u ne baš najboljem raspoloženju. Počeli su da sumnjaju da li mogu... To su vaterpolisti, niko nikad kao oni, uvek su donosili zlato. Upravo sam o tome govorio sa njima, da ih razumem, svaka utakmica mora da bude pobeda, a ako nije, to je smak sveta."

Dodao je i to da je podelio svoja iskustva kada su ga zamolili selektor i čelnici Saveza da uđe kod njih u prostoriju. Novak priznaje da su vaterpolisti bili iznenađeni, baš kao i on.

"Imamo puno zajedničkih stvari koje nas povezuju, tako da uvek možemo da razgovaramo o nekim stvarima koje su iste ili slične. Ja sam samo delio svoje iskustvo, ne volim da dajem savete, pa ako se neko pronađe, drago mi je", rekao je Đoković.

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA