Najnovije

Novi proboj ruske granice - Ukrajinci pokušavaju da udare sa leđa i spreče rusku kontraofanzivu u Kursku (MAPA)

Komanda Oružanih snaga Ukrajine počela je sa pokušajima novog proboja ruske granice u Kurskoj oblasti kod naselja Medveđe i Novi put.

Cilj Ukrajinaca je da se tenkovskim napadom probiju do stanice Gluškovo kako bi pokušali da ugroze ruske jedinice koje su u protivofanzivi od Koreneva do Gordejevke, stvarajući pretnju napadom sa pozadine.

Oružane snage Ukrajine, sa 7 oklopnih vozila, uključujući tenkove, krenule su u napad. Napred su išla inžinjerska vozila za deminiranje, a za njima borbena oklopna vozila.

Usledile su borbe koje su trajale mnogo sati, Kijev je izgubio nekoliko komada opreme, ali je nastavio napad.

Rusku granicu u tom delu brani krimski 56. vazdušno-desantni puk, pokrivajući i spaljujući opremu i pešadiju neprijatelja.

Nakon pretrpljenih gubitaka, Ukrajinci su počeli da se pregrupišu i pokušali su da nastave sa transportom pešadije i gomilanjem snaga za novi talas prodora. Ruske trupe su ih zasule atiljerijom i dronovima kamikazama. Do noći su se preživele snage Oružanih snaga Ukrajine sakrile u šumama, a na njih su išli ruski borci Vazdušno-desantnih snaga.

Istovremeno, tehnika Oružanih snaga Ukrajine se kretala u blizini granice, pretpostavlja se da je u planu ponovni pokušaj proboja. 

Pročitajte OVDE o borbama u Kurskoj oblasti

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA