Najnovije

NIJE DOBRO: Šta je to tzv. kosovska policija zaplenila u Leposaviću?

Tokom jučerašnjeg upada u prostorije Trezora Narodne banke Srbije u Leposaviću, takozvana kosovska policija je oduzela više miliona dinara, više desetina hiljada dolara, evra i drugih stranih valuta, saopšteno je danas iz policije u Prištini.

"Policijske jedinice su 12.09.2024. godine izvršile provere na dve lokacije, pod sumnjom da su finansijske institucije izvršile navedena dela. Tokom racije, zaplenjeno je 5.772 313,00 srpskih dinara, 57.626,00 američkih dolara, 10.835,00 evra, 2.790,00 švajcarskih franaka, dva kompjutera i dva snimača za sigurnosne kamere", navodi se u saopštenju, prenosi Koha.

U slučaju koji je okarakterisan kao "pranje novca i zloupotreba privrednih ovlašćenja", navodi se i da je oduzeto više pečata i raznih dokumenata koji navodno dokazuju nezakonit rad ovih institucija.

U saopštenju se tvrdi da su u ovom slučaju sve radnje sprovedene uz konsultacije i koordinaciju sa tužiocem.

Pripadnici takozvane kosovske policije juče su u Leposaviću ponovo vršili pretres prostorija u kojima je smešten trezor Narodne banke Srbije.
Kako je navedeno, pretres se vršio po nalogu suda iz severnog dela Kosovske Mitrovice.

Trezor Narodne banke Srbije smešten je u istom objektu gde se donedavno nalazio i Privremeni organ opštine Leposavić koji su pripadnici takozvane kosovske policije zatvorili 30. avgusta, a pre nekoliko dana su odatle odneli i računarsku opremu i dokumentaciju.

DRONOVI POTISKUJU TENKOVE: Rat u Ukrajini dobija potpuno novu dimenziju

Izvor: Sputnik.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA