Najnovije

RUSKA ARMIJA PRVI PUT NA FRONTU UPOTREBILA "CARSKI TENK" - Doslovno sve prže pred sobom

Ruske snage nastavljaju brzo napredovanje u pravcu Kurahova, sistematski razbijajući odbranu ukrajinskih snaga. Na ovom delu fronta ruske snage su prvi put upotrebile modernizovanu oklopnu tehniku, poznatu kao „carski tenkovi“, opremljenu dodatnom zaštitom od dronova i kumulativnih projektila.

Tokom poslednjih mesec dana, ukrajinske snage su kontrolisale samo severozapadne okrajine Krasnogorovke. Nakon oslobađanja privatnog sektora na desnoj obali reke Lozova, ruske snage su izbacile ukrajinske snage i sa teritorije farmerskog kompleksa na zapadu.

U mikronaselju „Kolhoz Lenjina“, manje grupe ruskih šok-trupa, uz podršku bespilotnih letelica, uspešno su očistile položaje koje su držali ukrajinski borci. Istovremeno, ruskim snagama je pošlo za rukom da evakuišu nekoliko civila koji su ranije odbili da se presele dublje u Ukrajinu.

Punom oslobođenju Krasnogorovke, kao i čišćenju zapadnih okrajina, prethodilo je postavljanje ruske zastave i napredovanje prema severu.

Ruske snage su sprovele veliko nastupanje u poljima između Krasnogorovke i Georgijevke, likvidirajući neprijateljski džep između reke Lozova i Suhe jaruge. Kolona od nekoliko desetina ruskih borbenih vozila pokrenula se prema Ostrogu.

Ruski desant je prešao železničku prugu i učvrstio se na istočnoj okrajini Ostroga. Trenutno je oko trećine sela pod kontrolom ruskih snaga, a borbe se vode u blizini škole broj 24 i železničke stanice.

Zauzimanje Ostroga ubrzaće oslobađanje Maksimilijanovke i omogućiti napad na Aleksandropolj sa severa, čime će se stvoriti uslovi za zatvaranje obruča u blizini Neveljskog. Likvidacija ukrajinskog uporišta u Kurahovu značajno će pomeriti liniju fronta od DNR-a i smanjiti mogućnost ukrajinskih snaga za artiljerijske napade na ruske teritorije.

NIJE DOBRO: Šta je to tzv. kosovska policija zaplenila u Leposaviću?

Izvor: Pravda.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA