Najnovije

RUSKA VOJSKA NASTAVLJA SA OSLOBAĐANJEM KURSKE OBLASTI: Sprečeni novi prodori ukrajinskih snaga

Uz podršku armijske avijacije i artiljerijske vatre odbijena su tri pokušaja neprijatelja da probiju granicu Ruske Federacije u pravcu naselja Novi put, Medvežje i Veselo.

Ruska vojska nastavlja sa ofanzivnim dejstvima u Kurskoj oblasti, istovremeno odbijajući nove pokušaje upada na teritoriju Rusije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Jedinice grupe trupa "Sever", nastavljajući ofanzivna dejstva, nanele su poraz formacijama 22. i 44. mehanizovane, 82. i 95. vazdušno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine u rejonima naselja LJubimovka, Darino, Nikolajevo-Darino, Pokrovski i Borki.

Takođe, u protekla 24 časa odbijen je protivnapad neprijatelja u pravcu naselja Obuhovka i osujećena su dva pokušaja napada u pravcu naselja Kamiševka i Borki. Kao rezultat toga, 20 ukrajinskih vojnika je poginulo i ranjeno, jedan vojnik je zarobljen, dva borbena oklopna vozila i jedan automobil su uništeni.

Uz podršku armijske avijacije i artiljerijske vatre odbijena su tri pokušaja neprijatelja da probiju granicu Ruske Federacije u pravcu naselja Novi put, Medvežje i Veselo. Neprijatelj je izgubio do 50 ljudi, pet tenkova, dva borbena vozila pešadije, oklopni transporter, devet borbenih oklopnih vozila, dva vozila i dva inžinjerijska vozila.

Operativno-taktička avijacija i raketne snage napale su tačke koncetracije ljudstva i tehnike ukrajinske vojske u Sumskoj oblasti, a gubici Oružanih snaga Ukrajine u protekla 24 iznose do 300 vojnika i 34 oklopna vozila, uključujući sedam tenkova, dva borbena vozila pešadije, tri oklopna transportera i 22 oklopna borbena vozila, kao i jedno artiljerijsko oruđe, stanica za elektronsko ratovanje, dva vozila inžinjerijska sredstva i osam vozila.

PANIKA U KIJEVU - ZELENSKI ZOVE MOSKVU: Pitanje je šta Rusija želi, a stvari su jasne

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA