Najnovije

SRBIJA ĆE PONOVO TRAŽITI PRISUSTVO SVOJE POLICIJE: Zbog terora koji se vrši nad srpskim narodom

Vučić je najavio da će uskoro, zbog brutalnog napada na srpsko stanovništvo na KiM, ponovo razgovarati o novom upućivanju zahteva za povratak srpskih trupa na Kosovo i Metohiju.

„Sačekaćemo najbolji momenat pre kraja godine, pa da vidimo s kojim obrazloženjem će Kurti to ponovo da učini. NJima nije važno nešto što je potpisano, nešto što je njihova međunarodno pravna obaveza. I sve može da prođe, zato što imaju zapadnu silu i zato morate da razumete zašto su nam vezane ruke“, rekao je Vučić.

Naglasio je da to nije tako zbog albanskog policijskog monopola prinude, već zbog toga što, kako je rekao, "oni imaju moćnog zaštitnika u NATO-u".

„Oni zaključuju, pohapsili smo, pobili smo, proterali Srbe, nema razloga više da se na bilo koji način formira Zajednica srpskih opština. Tako oni zamišljaju život, ali plašim se da nisu dobro sračunali, ali ja sam težak čovek, veliki pesimista po prirodi, ali znam kako i za šta se borim i, verujte mi na reč, Srbija neće izgubiti“, poručio je on.

Reagovao je i na to što su tzv. kosovske vlasti podigle optužnicu protiv Milana Radojičića zbog slučaja Banjska.

„Međutim, nismo čuli, ima li optužnice za pripadnika tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga, koji je upucao dvoje dece u Štrpcima. Nisam čuo da je iko pitao ko je upucao Dragišu Galjka sa dva metka. Jeste čuli možda neko saopštenje Europske unije?“, zapitao se.

Napomenuo je i da naši organi, što se slučaja Banjske tiče, sprovode svoju istragu, iako im nisu dostavljeni nikakvi podaci iz Euleksa, koje su tražili.

„Uradiće se drugačijim pogledom, jer to za nas svakako nije terorizam, ali da ne širim priču, da ne objašnjavam ponovo ko je za to kriv i ko je do toga doveo i čije laži do toga dovele“, naveo je Vučić.

On je prokomentarisao i Kurtijev odlazak na Sever KiM.

„To je bila manifestacija sile. Tako je Hitler u nekoliko navrata želeo na različitim teritorijama da pokaže kako se slobodno kreće i kako može da radi šta hoće“, istakao je predsednik.

HOĆE LI SRBIJA PROGLASITI OKUPACIJU SVOJE JUŽNE POKRAJINE? Vučić dao direktan odgovor

Izvor: Tanjug.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA