Najnovije

TAMARA VUČIĆ U KIJEVU: Na samitu prvih dama, odmah pored Elene Zelenske

Supruga predsednika Srbije učestvovala u diskusiji pod nazivom "Bezbednost deteta u porodici", prisutan i Vladimir Zelenski.

Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić učestvovala je danas na četvrtom Samitu prvih dama koji se održava u prestonici Ukrajine, Kijevu, čiji je naziv "Očuvanje detinjstva: obezbeđivanje sigurne budućnosti".

Govor dobrodošlice održala je prva dama Ukrajine Elena Zelenski, dok je gospođa Vučić u uvodnom delu govorila o svim izazovima modernog doba sa kojima se roditelji danas susreću.

"Moje detinjstvo u prelepoj Zapadnoj Srbiji bilo je bezbrižno i ispunjeno igrom. Danas sam majka sedmogodišnjeg dečaka Vukana i on i ja se susrećemo sa mnogim izazovima koje nam donosi svet u kome živimo. Moj glavni zadatak je da njegovo detinjstvo bude takođe bezbrižno i da se oseća bezbedno i sigurno. Zato mislim da je tema ovogodišnjeg samita od najvećeg mogućeg značaja", rekla je ona.

Tamara Vučić je tokom diskusije pod nazivom "Bezbednost deteta u porodici", naglašavajući značaj roditeljstva, istakla da "se prava snaga ne meri po tome koga ste porazili, već koga ste zaštitili" i dodala da je "zaštita naše dece najveći izazov današnjice i zaštitom naše dece mi štitimo budućnost".

Ona je naglasila da "svi zajedno moramo dati podršku roditeljima da ispune svoje pune potencijale, jer roditeljstvo nije rad na deci, već rad na nama samima".

Ona je istakla da su u Srbiji do sada sprovedena 44 programa sa fokusom na roditeljstvo.

"Svim učesnicima programa najzanimljiviji su bili upravo svi novi izazovi koje digitalno doba donosi. Međutim, na roditeljstvu se mora raditi od prvog dana, to sam naučila i na svom primeru", rekla je supruga predsednika Republike.

Deleći primer iz ličnog iskustva, Tamara Vučić je podvukla važnost uspostavljanja bliskog odnosa sa decom od prvog dana.

Prenela je i dobre programe i prakse koje Republika Srbija primenjuje, a posebno je istakla CST program koji je postigao prave opipljive rezultate kod dece sa autizmom.

"Važno je da ne zaboravimo da su roditelji ti kojima deca najviše veruju. Uz adekvatnu obuku u institucijama, ta deca zaista pokazuju neverovatan napredak, što je sjajno", izjavila je Vučić.

Uz suprugu predsednika republike, na Samitu u Kijevu učestvovale su i prve dame Litvanije, Belizea i Gvatemale, kao i jedna od najboljih sportistkinja u istoriji Ukrajine, teniserka Elina Svitolina. Domaćini skupa bili su Elena i Vladimir Zelenski.

Dan ranije putem video-veze na Četvrtom samitu Krimske platforme u Kijevu učestvovao je šef diplomatije Srbije Marko Đurić.

DRONOVI POTISKUJU TENKOVE: Rat u Ukrajini dobija potpuno novu dimenziju

Izvor: Rt.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA