Najnovije

ZAPAD ĆE SNOSITI POSLEDICE! Rusija upozorava NATO na opasnost od direktnog rata

Zemlje NATO pokrenuće „direktan rat sa Rusijom“ ako Kijevu daju zeleno svetlo za korišćenje oružja dugog dometa za napade u dubinu ruske teritorije, izjavio je stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja.

„Takav potencijalni razvoj situacije suštinski će promeniti naše odnose sa zapadnim taborom. Ako je odluka o ukidanju ograničenja zaista doneta ili ako bude doneta, to će značiti da zemlje NATO od tog trenutka pokreću direktan rat protiv Rusije. Mi ćemo u tom slučaju biti primorani da donesemo odgovarajuće odluke sa svim posledicama koje će proisteći po zapadne agresore. Zapadne kolege više neće moći da izbegnu odgovornost i da svale svu krivicu na Kijev“, poručio je Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti UN.

Po njegovim rečima, Zapad je „sa velikom verovatnoćom“ već doneo odluku da dozvoli Kijevu napade u dubinu ruske teritorije.

„A sada jednostavno pratimo finalnu fazu legitimacije te odluke u očima javnog mnjenja u informacionoj sferi“, istakao je Nebenzja.

Takođe je dodao da je šef kijevskog režima Vladimir Zelenski izuzetno zainteresovan za ukidanje ograničenja za napade dalekometnim oružjem na Rusiju kako bi se SAD i njihovi NATO saveznici uključili u sukob u Ukrajini.

Nebenzja je poručio da Rusija nikada nije izbegavala pregovore i da je uvek bila spremna da razgovara sa Kijevom i njegovim zapadnim gospodarima o eliminisanju uzroka koji su primorali Rusiju da pokrene specijalnu vojnu operaciju.

Prethodno je ruski predsednik Vladimir Putin saopštio da će upotreba zapadnog oružja dugog dometa protiv Rusije značiti direktno učešće zemalja NATO-a u konfliktu u Ukrajini.

Podsetimo, američki predsednik DŽozef Bajden trebalo bi danas da razgovara s britanskim premijerom Kirom Starmerom o tome da se Kijevu dozvoli da zapadnim oružjem velikog dometa gađa ciljeve u dubini ruske teritorije.

NIJE DOBRO: Šta je to tzv. kosovska policija zaplenila u Leposaviću?

Izvor: Sputnikportal.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA