Najnovije

ŽESTOKA PORUKA TURSKOJ - GLEDATE SAMO SVOJE INTERESE: Rusija se ne šali, Putin vrlo ozbiljan

Dmitrij Peskov je komentarisao jučerašnju izjavu ruskog predsednika o posledicama udara zapadnim oružjem na teritoriju Ruske Federacije i otkrio koje nesuglasice postoje u rusko-turskim odnosima.

Kremlj ne sumnja da su oni kojima je bilo namenjeno, čuli upozorenje ruskog predsednika Vladimira Putina o posledicama udara zapadnim oružjem duboko na teritoriju Ruske Federacije, rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

"Jučerašnja Putinova izjava je veoma važna, izuzetno je jasna, nedvosmislena i ne dozvoljava nikakva dvostruka tumačenja", dodao je predstavnik Kremlja.

Već neko vreme zapadni zvaničnici razmatraju da li da ukrajinskoj vojsci ukinu zabranu na korišćenje oružja dugog dometa koje joj je isporučeno za udare na Rusku Federaciju, s obzirom na to da je Moskva jasno stavila do znanja da bi to bilo prelaženje njenih crvenih linija.

Putin je juče objasnio da se ne radi o zabrani ili dozvoli, već činjenici da ukrajinska vojska nije sposobna da sama koristi takvo oružje, što znači da će ga upotrebljavati uz pomoć NATO i vojske SAD, i to uz zapadne obaveštajne podatke dobijene pomoću satelita, kojima Ukrajina ne raspolaže.

Kako je naglasio, Rusija može da promeni taktiku shodno "pretnji sa kojom se suočava".

Tursko pitanje

Komentarišući izjavu turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana koji je govorio o "teritorijalnoj celovitosti Ukrajine" i naveo da bi Krim trebalo da bude vraćen Ukrajini, Peskov je objasnio da je to jedno od pitanja oko kojih Moskva i Ankara imaju nesuglasice.

Sa druge strane, SAD neprikriveno pritiskaju Tursku, ne libe se da je zastrašuju posledicama po tursku ekonomiju, ukazao je Peskov odgovarajući na pitanje da li Erdogan ima želju da se dodvori SAD kako bi smanjio sankcioni pritisak.

"Ali Turska, kako nam se čini, nastavlja da se rukovodi isključivo sopstvenim interesima, između ostalog i u sferi razvoja trgovinske, ekonomske i druge saradnje sa Rusijom", ukazao je Peskov.

Moskva će nastaviti da razvija partnerske odnose sa Ankarom, dodao je portparol Kremlja.

UKRAJINSKA OFANZIVA NA KURSKOJ OBLASTI: Stigao odgovor ruske armije

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA