Najnovije

KATASTROFALNI GUBICI UKRAJINACA NA KURSKOM PRAVCU: Van stroja 13.000 vojnika, uništena silna tehnika

Ukrajinska vojska je na kurskom pravcu do sada izgubila više od 13.100 vojnika, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. Samo u poslednja 24 sata poginulo je ili ranjeno 300 pripadnika ukrajinskih snaga.

Ukrajinci su, takođe, izgubili 110 tenkova, 44 borbena vozila pešadije, 87 oklopnih transportera, 704 borbena oklopna vozila, 423 automobila, 95 komada artiljerijskog oruđa, 26 višecevnih bacača raketa, od toga osam sistema "hajmars" i pet MLRS američke proizvodnje, osam PRO sistema, 26 radara, sedam kontrabaterijskih radara i dva PVO radara.

Kada je reč o gubicima u poslednja 24 sata, pored toga što je iz stroja izbačeno 300 vojnika, onesposobljeno je i 15 jedinica tehnike, od toga dva tenka, oklopni transporter i 12 borbenih oklopnih vozila, dva komada artiljerijskog oruđa i pet automobila.

Pet ukrajinskih vojnika je zarobljeno.

U saopštenju se navodi i da je ruska avijacija izvela napade na položaje rezervnih snaga 11 ukrajinskih brigada u Sumskoj oblasti.

Grupa "Sever" je uz podršku avijacije i artiljerije sprečila pet pokušaja ukrajinske vojske da se prebace preko ruske granice u pravcu naselja Novi put, Medvežje i Vesjolo.

Protivnik je izgubio 40 vojnika, dva tenka, oklopni transporter, pet borbenih oklopnih vozila.
Podsetimo, intenzivni napad ukrajinskih Oružanih snaga na Kursku oblast počeo je 6. avgusta. U oblasti je na snazi vanredna situacija.

UKRAJINCI MORALI DA POPUSTE POD PRITISKOM: Oslobođen ogroman broj zarobljenih rukih vojnika u Kurskoj oblasti

Izvor. Sputnikportal.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA