Najnovije

KUDA ĆEMO OD SVETLOSTI I OD SUDA: On i mi, i konačna istina

Piše: Vladimir Dimitrijević

U ČEMU JE TAJNA VUČIĆEVE POLITIKE? 

Tajna Vučićevo održanja na vlasti je prosta: on svima daje sve, osim svom narodu. NJemu daje ništa u omotu parizera i šipak u vidu jetrene paštete. Amerikancima je dao Kosovo i Metohiju, Nemcima i Briselu nudi litijum, Kini je predao Bor i Majdanpek, Rusiji ne uvodi sankcije, oružje se prodaje Ukrajincima, a sa propagandistima i spin majstorima iz Izraela je odavno u najlepšim odnosima. Podmićuje, šeni, puzi, a srbijanskim penzionerima i lumpenima  se pokazuje kao veliki patriota koji samo što nije uveo redovno služenje vojnog roka ( možda „Blekroka“, koji stoji iza „Rio Tinta“  ), i koji samo što nije...Šta? Proglasio okupaciju Kosova i Metohije? I Milomira Marića poslao kao komitu da četuje po Staroj Srbiji? I Jovanu sa „Pinka“ da osnuje, kao Nadežda Petrović, novo Kolo srpskih sestara i naoruža novog Lazara Kujundžića, Vulina, da krene na Veliku Hoču?

Velika je sramota, ali i velika istina – Srbija umire u poniženju, zato što je nismo dostojni. Što kaže NJegoš – kao guske sve nešto ćukamo. Veseli se, srpski rode, dok aveti kolo vode! 

Naravno, svima je sve jasno.

Čak i zvaničnoj Rusiji, čiji su se spoljnopolitički lumeni na Balkanu svojevremeno uzdali u Mila Đukanovića, pa se posle iščuđavali kako Crna Gora ode u NATO.
Sad im je ipak jasnije nego onda. 

ŠTA KAŽU RUSI? 

Poznati ruski patriotski sajt „Carigrad“ objavio je, ovih dana, sledeću analizu:“Predsednik Srbije Aleksandar Vučić javno je odbio poziv predsednika Rusije Vladimira Putina da učestvuje na samitu BRIKS-a u Kazanju. Rekao je da ima mnogo drugih važnih obaveza. Vučić je, namerno šaljivim tonom, rekao da je u ovom trenutku „u planu” šesnaest sastanaka sa šefovima drugih država i vlada na marginama Generalne skupštine UN.

Nastala je bura u srpskim medijima. Vučićeve reči su doživljene kao njegovo zvanično i demonstrativno okretanje prema Zapadu i okretanje leđa Rusiji. Srpsko izdanje Nova.rs nazvalo je Vučićeve reči „hrabrim potezom“ protiv Putina. Ali ovaj "trik" je bio unapred pripremljen. Za početak, podsetimo da je pre nekoliko nedelja u Srbiju došao direktor CIA Vilijam Berns, a rezultati njegovog sastanka sa Vučićem nisu preneti u medijima.

Posle Bernsa, u Beograd je stigao još jedan posetilac. Krajem avgusta poseta francuskog predsednika Makrona Srbiji, kako piše Nova.rs, pokazala je „politiku sedenja na dve stolice predsednika Vučića“.

Svi znaju da Srbija indirektno snabdeva Ukrajinu svojim oružjem, a srpski lider izbegava da o tome javno govori. U junu ove godine Fajnenšel tajms je pisao da je Srbija, prema njegovim procenama, od početka rata u Ukrajini posredno preko drugih zemalja u tu zemlju izvezla oko 800 miliona evra municije.

Sada, kada se u srpskim medijima zatalasalo oko Vučićevog odbijanja da ode na samit BRIKS-a, on je objasnio da je navodno pogrešno shvaćen i da još nije doneo odluku da li će ići na samit BRIKS-a, ali će je doneti do 15. oktobra. Ali ovo je uvredljivo i za Rusiju. Na Putinove javne pozive niko ne odgovara frazom „Razmisliću o tome“. Štaviše, reč je o predsedniku Srbije Vučiću, koji tradicionalno putuje u Moskvu da traži podršku od Putina uoči izbornih aktivnosti u Srbiji.

Ukratko, nije sasvim jasno u kojim se državnim kancelarijama u Beogradu krije pravi odnos srpskih vlasti prema Rusiji. Pri tome se posebno mora istaći da se politika zvaničnog Beograda ne može prenositi na istinski bratske odnose Srba sa Rusima, koji su zasnovani na jedinstvu vere i zajedničke istorije.

Bilo bi veoma korisno kada bi predsednik Vučić razjasnio ovo pitanje tokom posete samitu BRIKS-a. Vreme je da se odlučiš, brate!“(1)
Stvarno? 

KAKO DA SE ODLUČI? 

Avaj, vreme sedenja na dve stolice je prošlo. Krvavi se događaji spremaju, ratovi svetova samo što nisu, a Srbi moraju biti uništeni, jer se nisu poklonili Zveri iz bezdana. Čak i ovakvi, slabi i nikakvi, oni su pretnja antihristovim zločincima kojima se žuri da pokore čovečanstvo.

Ko veruje da će Vučić, kome više od zaboravljenog Nebojše Stefanovića pristaje Stefanovićev nadimak, pružiti bilo kakav herojski otpor okupaciji, taj je ili penzioner sa 20 hiljada dinara penzije ili je oboleo od koruptivne demencije – plaća ga, a ko bi drugi, sistem u kome si patriota onoliko koliko služiš Vrhovnom Slugi svake moguće laži i izdaje. Čak i ako proglasi okupaciju, to će opet biti verbalna magla da bi ostao na vlasti dok kompanjoni ne steknu basnoslovno – nadkosmičku dobit od laži zvane EKSPO. 

ON O SEBI, SRBIJA O NJEMU

Naravno, Vučić, Šćepan Mali u pokušaju, već piše neki članak o sebi za buduću Srpsku enciklopediju, gde kaže:“Aleksandar Vučić je na čelo Srbije došao u najtežim trenucima 21. veka, kada je krenuo sukob NATO pakta i Rusije,  koji je po svaku cenu trebalo izbeći. Ovaj politički genije je, ugledajući se na Milana Stojadinovića, izabrao taktiku NI RAT, NI PAKT, i pokazalo se da majka takvog kao Vučić više ne rađa.“

Tako bi on o sebi. Ali, kriterijumi naše, prave, zavetne Srbije su drugi i drugačiji, i njegova izdaja neće i ne može biti zaboravljena. Zaslužni nosilac Stefanovićevog nadimka je prodao i predao sve što ima, a što se tiče veštine vladanja, i moja pokojna baba bi mogla da vlada kao kvazisvemoćni on – jer, njemu su čelnici NATO Imperije u ruke dali sve, ako bude slušao. 

Vučić  ima vojsku, policiju, UDBU, KOS ( sve je to isto, mada se zove BIA i VOA ), sve medije, sve pare, sve navijačke grupe, sve „žestoke momke“, sudstvo, zdravstvo, obrazovanje, poljoprivredu, kamione, traktore, avione, leteće automobile, metro, EKSPO, tenkove, proizvodnju oružja, municije, putarinu, građevinu, Marića i Pink, i sve, sve...Plus deo zvaničnika SPC, koji ga je, onako kabasto – genijalnog, odlikovao ordenom Svetog Save za ulogu Vuka Brankovića. 

I uprkos tome stalno je u strahu – od 2012. nikom od opozicije nije smeo da izađe na medijsku crtu, da sa bilo kime ko ne misli kao on priča o bilo čemu, a uz to je, iako ima svu vlast i moć ( dobro, prividno, ali zvanično ima ) Srbiju uveo u stanje biološkog izumiranja neviđeno u novijoj istoriji.
Pa zašto?

ZATO ŠTO...

Zato što smo mi ovakvi. Svi bismo da budemo Srbi, a da nas ništa ne košta. Ili, kao u slučaju Vučkovih gaulajtera, da još i primamo Judine srebrnjake zato što smo klovnovski patrioti. A Bog ne podnosi licemerje: ili si vruć ili se leden. Mlake izbljuvava iz Svojih usta. ( Otk.3,15-17) 

Vučić je oličenje mlakosti dostojne da bude izbljuvana – ali, naše, a ne samo njegove mlakosti. Naše, a ne samo njegove, duhovno - moralne bede i jada. 
Zar svi ne osećamo da plivamo u svojim bljuvotinama, i da se davimo u lažima koje predstavljamo kao istinu? 

Ali, svetskoistorijski procesi su takvi da nas neće ostaviti na miru. Ne toliko zbog nas, koliko zbog naših predaka, koji su svakoj antihristovskoj sili bili kost u grlu. Udariće da nas konačno slome i satru, da nas nema. 

A mi se spremajmo. 

Ni u mišju rupu se nećemo sakriti, i kukavičluk nam niša neće pomoći. I pokornu glavu sablja seče – ako je srpska. 

Sve nam je prorekao veliki pesnik Dis:
Pomrčina pritisnula naše dane,
He vidi se jadna naša zemlja huda;
Al’ kad požar poduhvati na sve strane,
Kuda ćemo od svetlosti i od suda!

UPUTNICA (13.9.2024.godine )
1.    https://tsargrad.tv/news/igra-v-dzhentlmenov-sotni-raket-s-f-16-razvorot-serbii-na-zapad-glavnoe-za-noch-i-utro-12-sentjabrja_1053212

UDARIO NA VUČIĆA ŽESTOKO: Vučić se jasno odriče Kosova i Metohije

Izvor: Pravda
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA