Najnovije

KUVA SE ŽESTOKO! Savet Amerike Kijevu može da izazove svetski rat

SAD pokušavaju da ubede Ukrajinu da američke operativno-taktičke rakete „atakams“ koristi „maksimalno efikasno“, odnosno da ih ne koristi za napade na objekte koji nisu od velikog strateškog značaja za Rusiju, saopštila je televizija „Si-En-En“, pozivajući se na američkog zvaničnika.

„Ministarstvo odbrane ima ograničene zalihe sistema dugog dometa. Zato SAD pokušavaju da ubede Ukrajinu da ih koristi maksimalno efikasno, a ne za (napade na) različite mete u Rusiji koje, kako smatraju u SAD, imaju malu stratešku vrednost“, navodi televizija.

Kako je precizirano, Bela kuća smatra da su Krim i brodovi ruske Ratne mornarice koji se nalaze u blizini poluostrva najpogodniji ciljevi za efikasno korišćenje raketa „atakams“.

Prethodno je ruski predsednik Vladimir Putin saopštio da će upotreba zapadnog oružja dugog dometa protiv Rusije značiti direktno učešće zemalja NATO-a u konfliktu u Ukrajini.

Podsetimo, američki predsednik DŽozef Bajden trebalo bi danas da razgovara s britanskim premijerom Kirom Starmerom o tome da se Kijevu dozvoli da zapadnim oružjem velikog dometa gađa ciljeve u dubini ruske teritorije.

PANIKA U KIJEVU - ZELENSKI ZOVE MOSKVU: Pitanje je šta Rusija želi, a stvari su jasne

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA