Najnovije

MEDVEDEV O NUKLEARNOM SUKOBU: Rusija je strpljiva, ali svakom strpljenju dođe kraj

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije je istakao da nuklearni sukob nikome nije potreban, jer je to "veoma loša priča sa veoma teškim ishodom".

Rusija pokazuje strpljenje po pitanju nuklearnog odgovora na akcije Zapada u ukrajinskom sukobu, ali svakom strpljenju dođe kraj, naveo je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

"Šta zapadni lideri njihov politički establišment, koji su se previše uključili u rat, misle o reakciji naše zemlje na moguće raketne udare duboko u našu teritoriju? Evo šta: Rusi mnogo pričaju o tome da odgovore oružjem za masovno uništenje, ali ništa ne rade. To su jednostavno 'verbalne intervencije' i Rusi neće preći granicu. Samo zastrašuju. Ne treba im nuklearni sukob, jer bi mogli izgubiti više, uključujući podršku Globalnog juga. I uopšte, kome je potrebna apokalipsa?", napisao je Medvedev na Telegramu.

On je istakao da do sada nije doneta odluka o upotrebi nuklearnog oružja (nestrateškog ili posebno strateškog), iako za to postoje formalni preduslovi, razumljivi celoj svetskoj zajednici i u skladu sa ruskom doktrinom nuklearnog oružja, a kao primer naveo je Kursk.

Medvedev je naglasio da nuklearni sukob zaista nikome nije potreban i da Moskva pokazuje strpljenje time što ne koristi svoj nuklearni potencijal da odgovori na akcije Zapada u ukrajinskom sukobu.

"Ali Rusija je strpljiva. Međutim, pompezni anglosaksonski gadovi ne žele da priznaju jedno: svakom strpljenju dođe kraj i na kraju će biti u pravu oni umereni zapadni analitičari koji su upozoravali: 'Da, Rusi, najverovatnije, neće tako odgovoriti, iako još uvek postoji mogućnost. Štaviše, odgovor bi mogao biti korišćenje novih sistema konvencionalnog naoružanja", zaključio je Medvedev.

RUSIJA SPREMILA ŽESTOKO IZNENAĐENJE ZA UKRAJINU! Kreće panično povlačenje svih trupa

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA