Najnovije

ŠTA ZELENSKI SPREMA? Ukrajina Vašingtonu i Londonu poslala spisak ciljeva za napade u Rusiji

Neimenovani zvaničnici su naveli da su među ciljevima vojni komandni i kontrolni centri, skladišta goriva i oružja i mesta koncentracije trupa.

Ukrajinske vlasti predale su Vašingtonu i Londonu spisak potencijalnih meta u Rusiji koje planiraju da gađaju ukoliko dobiju dozvolu za korišćenje dalekometnog oružja, saopštila je agencija Rojters, pozivajući se na neimenovane evropske diplomate. 

U tekstu nije precizirano kada je Kijev predao spisak SAD i Velikoj Britaniji.

Neimenovani zvaničnici su naveli da su među ciljevima vojni komandni i kontrolni centri, skladišta goriva i oružja i mesta koncentracije trupa.

Međutim, kako se dodaje, neki američki zvaničnici su skeptični u pogledu napada na Rusiju oružjem svojih zemalja. Oni napominju da Ukrajina već koristi dronove za napade na ciljeve u dubini ruske teritorije, te da su zapadne rakete "veoma skupe i ograničenog broja da bi promenile dinamiku borbi".

Podsećamo, nakon sastanka predsednika SAD DŽozefa Bajdena i britanskog premijera Kira Starmera, Bela kuća nije saopštila da je doneta odluka da se Kijevu dozvole napadi zapadnim oružjem na mete u Rusiji. Kako je tada izjavio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, izjava ruskog predsednika Vladimira Putina o posledicama napada zapadnim oružjem u dubinu ruske teritorije je jasna i nedvosmislena, te da nema sumnje da je stigla do onih kojima je namenjena.

MILANOVIĆ OSUO PO EU: Smetaju mu migranti, ali i još toga...

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA