Najnovije

STOLTENBERG: NATO je mogao da učini više da naoruža Ukrajinu pre sukoba s Rusijom

Ponovo će biti potreban dijalog sa Rusijom u određenom trenutku, ali on mora da bude zasnovan na snazi Ukrajine, poentirao je odlazeći generalni sekretar NATO-a.

NATO je mogao da učini više kako bi naoružao Ukrajinu u pokušaju da spreči "invaziju Rusije" 2022. godine, izjavio je odlazeći generalni sekretar Severnoatlantske alijanse Jens Stoltenberg.

"Sada za rat obezbeđujemo vojno osoblje, a ranije smo mogli da obezbedimo vojno osoblje kako bismo taj rat predupredili", rekao je Stoltenberg u danas objavljenom intervjuu za nemački "Frankfurter algemajne cajtung".

Stoltenberg je ukazao na odbijanje NATO-a da obezbedi oružje koje je Kijev tražio pre "invazije Rusije punih razmera" zbog strahova, kako je naveo, da bi tenzije sa Rusijom mogle da eskaliraju, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, rat u Ukrajini se može okončati samo za pregovaračkim stolom.

"Da bi se rat okončao, ponovo će biti potreban dijalog sa Rusijom u određenom trenutku. Ali on mora da bude zasnovan na snazi Ukrajine", zaključio je Stoltenberg.

Nakon što je sukob počeo, Ukrajina - koja nije članica NATO-a - dobijala je oružane sisteme od svojih saveznika nakon prvobitnog oklevanja, napominje britanska agencija.

Stoltenberg, bivši norveški premijer, u oktobru će napustiti funkciju generalnog sekretara NATO-a na kojoj je bio od 2014. godine.

RUSKI BRODOVI PLOVILI KROZ LAMANŠ! Britanci odmah digli avione

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA