Najnovije

UKRAJINCI UŠLI U DRUGI KURSKI OKRUG: Kijev i Zapad slave, a tvrde i da su Vagnerovci opet na frontu

Ukrajinske trupe ušle su u drugi okrug Kurske oblasti Ruske Federacije. Odbrambene snage napreduju na području okruga Veseli Gluškovski, a borbe su zabeležene i u oblastima naselja Novi put i Medveže, piše uticajni ukrajinski portal Obozrevatel.
Ukrajinska vojska

Ukrajinska vojska

Ukrajinci takođe napreduju u oblasti Suži, u međuvremenu je ruska komanda prebacila na Kurščinu plaćeničke jedinice PMC „Vagner”, koje su dejstvovale u Africi. Ovo se navodi u analitičkom materijalu Američkog instituta za proučavanje rata (ISV).

Ukrajinske snage su nedavno napredovale u okrugu Gluški Kurske oblasti, koji se nalazi zapadno od okruga Korenjevski, gde ukrajinske trupe već deluju. Dana 13. septembra, napadi Odbrambenih snaga Ukrajine nastavljeni su u okrugu Gluškiv.

Analitičari ISV-a pronašli su snimak geolokacije od 13. septembra, koji potvrđuje napredovanje ukrajinskih trupa južno od Veselog (tri kilometra od ukrajinsko-ruske granice), navodi se u članku Obozrevatela.

Istovremeno, neki ruski izvori su uveravali da su ukrajinske snage napale jugozapadno od Hluškova u oblasti Novi puti, Veseli i Medveži (istočno od Veselog), iako je jedan od ruskih „vojnih komandanata“ negirao da su ukrajinski vojnici ušli u Veseli, piše ukrajinski portal.

Pogledajte OVDE nove ukrajinske dronove “zmajeve”

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA