Najnovije

VATIKAN SE "MEŠA U AMERIČKE IZBORE": Papa savetovao Amerikancima - oboje su zlo, birajte manje!

Papa Franja poručio je američkim glasačima katolicima da na predsedničkim izborima u novembru treba da glasaju "za manje zlo", smatrajući da su antimigrantska politika republikanskog kandidata Donalda Trampa i podrška demokratske kandidatkinje Kamale Haris pravu na abortus - "protiv života".
Papa Francis

Papa Francis

Papa je rekao da je neprihvatanje migranata "ozbiljan" greh, a abortus je uporedio sa "ubistvom".

"Čovek mora da izabere manje od dva zla. Ko je manje zao? Ta dama ili taj gospodin? Ne znam. Oterati migrante, ostaviti ih gde hoćeš, to je nešto strašno, to je zlo. Izbaciti dete iz utrobe majke je atentat, jer postoji život. Moramo jasno da govorimo o ovim stvarima", rekao je papa na konferenciji za novinare u avionu na povratku za Rim posle turneje po Aziji, preneo je Si En En.

Papa je i ranije kritikovao Trampovu antiimigracionu politiku. Tokom izbora 2016. godine, papa je rekao da takvi Trampovi stavovi nisu hrišćanski.

Tramp je obećao da će, ukoliko bude izabran za predsednika, deportovati milione ilegalnih migranata koji se nalaze u SAD.

NJegova rivalka, Kamala Haris, obećala je da će potpisati zakon o zaštiti prava na abortus na nacionalnom nivou, odluku koju je Vrhovni sud ukinuo 2022. godine.

Katolički birači bili su podeljeni 2020. godine. Oko 50 odsto birača te godine je glasalo za Bajdena, a 49 odsti za Trampa.

Takođe, većina katolika, 61 odsto, veruje da bi abortus trebalo da bude legalan u svim ili većini slučajeva.

Pogledajte OVDE nove ukrajinske dronove “zmajeve”

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA