Najnovije

VUČEVIĆ: Vlada usvojila zaključak o vraćanju vojnog roka

Premijer Republike Srbije obraća se nakon održane posebne sednice Vlade Srbije vezane oko situacije na KiM.

Vlada Srbije je usvojila zaključak kojim se nalaže Ministarstvu odbrane da pokrene proceduru za vraćanje obaveznog vojnog roka, do kraja sledeće nedelje treba da se usvoje izmene zakona, rekao je premijer Srbije Miloš Vučević posle sednice Vlade Srbije.

Dodao je da je sinoć, nakon konferencije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, dogovoreno da Vlada već danas počne da radi na objavljenim merama.

"Moja molba je da još jednom pogledaju obraćanje kako bi razumeli sve poruke i hronologiju razvoja događaja na KiM, ali pre svega da razumeju šta treba da radimo. Na današnjoj sednici Vlade Srbije naloženo je da Ministarstvo odbrane pod hitno usvoji o pokretanju redovnog služenja vojnog roka", rekao je premijer Srbije Miloš Vučević posle sednice Vlade Srbije.

Vučević je dodao da je na sednici donet zaključak kojim se nalažu aktivnosti i mere koje moraju sva ministarstva da primene u smislu pravne i socijalno ekonomske zaštite i aktivnosti i zaštite Srba na KiM, kao i naših nacionalnih interesa, a na osnovu mera koje je predsednik Srbije predstavio sinoć.

Podsetimo, posebna sednica Vlade Srbije na kojoj će se razmatralo o najavljenim merama vezane za Kosovo i Metohiju, počela je danas u 13 časova.

Predsednik Aleksandar Vučić je predstavio sinoć tokom obraćanja javnosti u Palati Srbija, zahteve i poteze Srbije u vezi sa situacijom na KiM, podeljene u pet oblasti i istakao da će u tom cilju biti pokrenuta globalna diplomatska kampanja i da će razgovarati do kraja novembra sa 60 svetskih lidera kojima će predstaviti sedam nužnih tačaka za napredak u dijalogu.

Na sednici bi sva ministarstva trebalo da dobiju zadatke iz svoje nadležnosti kako bi ove mere bile što efikasnije operacionalizovane, kako bi se brže i bolje osetile na terenu i kako bi podrška i pomoć što pre stigla u narod, najavio je jutros šef diplomatije Marko Đurić.

HAOS NA IZBORIMA U AUSTRALIJI I ENGLESKOJ: Na listićima glasovi za Vladimira Putina (FOTO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA