Najnovije

ZAHAROVA O SANKCIJAMA PROTIV RUSKIH MEDIJA: To nije slučajnost ni greška, već agresija

Nove američke sankcije protiv ruskih medija predstavljaju napad na slobodu govora, takav čin ničim nije opravdan, a sama situacija je izuzetna, rekla je predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova. Ona je istakla da to nije ni slučajnost ni greška i da su stvari u poslednje dve nedelje prerasle u agresiju.

"Sadašnja situacija izuzetna. Juče su se na udaru agresije našli ruki novinari u SAD. Oni su bili podvrgnuti pravom terorističkom informacionom napadu, kao korporacija i lično", rekla je Zaharova na medijskom samitu predstavnika BRIKS.

Ona je dodala da se, pored čudovišnih, ničim opravdanih izjava političkog karaktera koje su se juče mogle čuti iz Vašingtona na temu medija, paralelno vrši i fizička agresija prema novinarima.

Prema njenim rečima, nove američke sankcije su napad na slobodu ugovora, na novinarsku profesiju, ljudsko dostojanstvo.

"Moramo da pokažemo solidarnost", poručila je Zaharova i dodala da je nedopustivo ćutati na sve to.
Sve što se danas dešava ruskim novinarima i medijskim organizacijama, napad koji izvodi kolektivni Zapad, sutra može da se desi bilo kome, zaključila je ona.

Predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova je dodala da sve što se dešava nije ni slučajnost, ni greška, već niz isplaniranih akcija.

"RT i drugi ruski mediji su bili na udaru SAD godinama, ali ovo što se događa u poslednje dve nedelje preraslo je u agresiju", istakla je ona.

Podsetimo, SAD su optužile rusku televiziju RT da Ukrajina zbog njenog uticaja ne dobija dovoljno podrške u svetu i uvele su sankcije protiv medijske grupe „Rusija sevodnja“, čiji je deo Sputnjik, i njenog generalnog direktora Dmitrija Kiseljova.

TEŠKA BITKA U KURSKOJ OBLASTI! Teška tehnika za probijanje minskih polja, Rusi preuzimaju bitno mesto

Izvor: Sputnikportal.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA