Najnovije

IZVEŠTAJ MO RF O KURSKOJ OBLASTI: Odbijeni višestruki napadi - veliki udar ruske avijacije u Sumskoj oblasti!

Rusko ministarstvo odbrane je objavilo svoj redovni dnevni izveštaj o borbama u Kurskoj oblasti.
Ruska avijacija

Ruska avijacija

Jedinice grupe snaga „Sever“ nastavile su sa izvođenjem ofanzivnih operacija i porazile formacije 22., 41., 61. i 115. mehanizovane, 17. tenkovske, 82. i 95. vazdušno-jurišne brigade, kao i 112. i 129. brigade teritorijalne odbrane Ukrajine u oblastima naselja LJubimovka, Novoivanovka, Darino, Nikolaevo-Darino, Pokrovski i Borki.

Takođe, u protekla 24 časa jedinice grupe su odbile dva protivnapada neprijatelja u pravcu naselja LJubimovka i Malaja Loknja. Dva pokušaja napada u pravcu naselja Viktorovka, Olgovka i Kremjanoje su osujećena. Kao rezultat toga, Oružane snage Ukrajine izgubile su do 25 poginulih i ranjenih, uništen je oklopni transporter i dva borbena oklopna vozila. Petorica pripadnika Oružanih snaga Ukrajine se predala, stoji u izveštaju MO RF.

Pored toga, uz podršku armijske avijacije i artiljerijske vatre, odbijeno je šest pokušaja neprijatelja da probije granicu Ruske Federacije u pravcu naselja Novi put, Veseloje i Medvežje. Neprijatelj je izgubio do 60 poginulih i ranjenih, tri tenka, oklopni transporter i pet borbenih oklopnih vozila.

Udari avijacije, artiljerijska vatra i dejstva trupa uništili su koncentracije ljudstva i tehnike 22., 41. i 115. mehanizovane, 80. i 95. vazdušno-jurišne brigade, 129. brigade teritorijalne odbrane u naseljenim mestima Guevo, Darjino, Mala Zeleni Šljakov, Krulen Koljko, Martinovka, Mirni, Nikolo-Darino, Nova Soročina, Novoivanovka, Obuhovka, Rusko Porečnoe i Južni, navodi se u izveštaju.

Operativno-taktička avijacija i raketne snage napale su koncentracione oblasti u Sumskoj oblasti i rezerve 21., 22. i 41. mehanizovane i 82. vazdušno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine, 1. predsedničke brigade, kao i 103. i 106. teritorijalne odbrambene brigade Oružanih snaga Ukrajine u rejonima naselja Belopolje, Vodolagi, Žuravka, Obodi, Katerinovka, Rečki, Pavlovka, Sosnovka, Sumi, Hoten, Junakovka, Jastrebinoje i Jampolj.

Gubici Oružanih snaga Ukrajine tokom dana iznosili su više od 300 vojnika i 22 oklopna vozila, uključujući tri tenka, četiri oklopna transportera i 15 oklopnih borbenih vozila, kao i artiljerijsko oruđe i 8 vozila. Sedam vojnika ukrajinskih oružanih snaga se predalo, stoji u izveštaju MO RF.

Ukupno, tokom borbi na Kurskom pravcu, neprijatelj je izgubio više od 13.400 vojnika, 113 tenkova, 44 borbena vozila pešadije, 91 oklopni transporter, 718 borbenih oklopnih vozila, 431 automobil, 96 artiljerijskih oruđa, 26 lansera višenamenskih bacača. raketni sistemi, uključujući sedam „HIMARS“ i pet MLRS proizvedenih u SAD, 8 lansera protivvazdušnih raketnih sistema, dva transportna vozila, 26 stanica za elektronsko ratovanje, 7 protivbaterijskih radara, dva radara za PVO, 13 jedinica inženjerske opreme, od čega sedam inžinjerijskih vozila za deminiranje i jedna instalacija za razminiranje.

Operacija uništavanja jedinica Oružanih snaga Ukrajine se nastavlja, zaključuje se u izveštaju o stanju u Kurskoj oblasti.

Pogledajte OVDE udare ruske avijacije u Kurskoj oblasti

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA