Najnovije

PUTINOVE REČI LEDE: Francuzi u strahu od Trećeg svetskog!

Članovi francuske vlade su zabrinuti da sukob u Ukrajini izmiče kontroli i pokušavaju da se izvuku iz ove situacije, piše "Mond", pozivajući se na diplomatske izvore.

Strahovi da će sukob eskalirati u direktan rat između Moskve i NATO-a drastično se povećala tokom proteklih nekoliko dana, pošto SAD i njeni saveznici navodno razmatraju da dozvole Kijevu da izvodi udare po ciljevima unutar teritorije Ruske Federacije koristeći oružje zapadne proizvodnje.

Iako je Francuska istakla da "nema zvaničan stav" po tom pitanju, neimenovane diplomate su u razgovoru za francuski list izjavile da je Pariz zabrinut oko potencijalne eskalacije i da pokušava da je izbegne.

"Moramo uraditi sve što je u našoj mogućnosti da izbegnemo treći svetski rat", poručio je jedan od njih.

Zvaničnik se osvrnuo i na upozorenja ruskog predsednika Vladimira Putina.

"Ne možete tek tako odbaciti hipotezu da bi Rusi mogli da povećaju intenzitet vojnih operacija", dodao je on.

Podsećanja radi, Putin je pre nekoliko dana izjavio da ako bude doneta odluka za upotrebu zapadnog naoružanja za udare po ciljevima u dubii ruske teritorije, to će značiti da je NATO u direktnom sukobu sa Rusijom.

"Ako ta odluka bude doneta, to će značiti ništa drugo do toga da se radi o direktnom učešću zemalja NATO-a, SAD, evropskih zemalja u ratu u Ukrajini. I to, prirodno, suštinski menja samu suštinu, prirodu sukoba. To će značiti da zemlje NATO-a ratuju protiv Rusije. A, ukoliko je to tako, onda ćemo mi usvojiti odgovarajuću odluku, polazeći od pretnji sa kojima se suočavamo", upozorio je ruski predsednik.

Pročitajte OVDE kako Zelenski planira da uspostavi mir u Ukrajini

Izvor: RT Balkan 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA