Najnovije

RUSI U "VELIKOM PROBLEMU": Ukrajinski general tvrdi da ruske snage "gube igru" u Kurskoj oblasti

Rusi imaju probleme u odbrani svoje teritorije u Kurskoj oblasti, piše ukrajinski Obozrevatel, prenoseći reči ukrajinskog generala Igora Romanenka.
Ratište...

Ratište...

Zemlja agresor, Rusija, značajno je povećala svoje snage za izbacivanje Oružanih snaga iz Kurske oblasti, okupivši grupu od 40.000 ljudi. Međutim, uzimajući u obzir neracionalnost akcija okupatora, potrebno im je 80-100 hiljada. Osim toga, neprijatelj ima problema sa dodeljivanjem udara, jer ne može da razume „gde su njegovi, a gde su drugi“, navodi general Romanenko.

Posebno je primetio da su okupatori zaista prebacili snage sa ukrajinskog fronta u Kursku oblast, piše ukrajinski Obozrevatel.

“Da bi bili ubedljivi, organizovali su ofanzivu sa tri strane, ušli sa severa, sa zapada i sa jugoistoka. Prema procenama zapadnih stručnjaka, za uspešnu operaciju im je bila potrebna grupa od 30.000 i više ljudi, ali okupili su grupu vojnika od oko 40.000 ljudi“, rekao je Romanenko.

On je dodao da su Rusi u Kursku oblast doveli svoje elitne jedinice, uključujući marince i vazdušno-desantne jedinice.

„Odlika je to što imaju dosta motorizovane pešadije, odnosno mehanizovanih komponenti. Istovremeno, manje koriste vođene avio-bombe i FPV dronove“, saopštila je vojska.

Romanenko je takođe napomenuo da Odbrambene snage Ukrajine „pokušavaju da reše pitanja u vezi sa mobilnim operacijama“.

“Da, ukrajinski vojnici su ušli u Kursku oblast, koristeći takve akcije, i trenutno sprovode mobilnu odbranu.”, objašnjava Romanenko.

„Tradicionalna odbrana Rusa su rovovi, DOT-ovi (dugotrajna vatrena tačka. – Prim. aut.) itd., tako da se vide ciljevi, pa da ih pogodite. Ali kada je u pitanju mobilna odbrana, oni ne mogu da pogode, jer oni ne mogu da shvate gde su njihovi, a gde neko drugi, to je trebalo da se desi pre ili kasnije.”, navodi general.

Takođe je napomenuo da je za napad na Harkovsku oblast, kako kaže, neprijatelj rasporedio grupu od 35.000 i napredovao 10 kilometara, dok su Oružane snage Ukrajine napale Kursku oblast sa grupom od 15.000 i napredovale do širine od 35-40 kilometara, formirajući tampon zona.

„Neprijatelj je značajno povećao svoje snage da bi izbacio Oružane snage, ali da bi izvršili ovaj zadatak, prema zapadnim analitičarima, biće im potrebna grupa od 80.000-100.000. Međutim, ruska vojska je napredovala u određenim pravcima u Kurskoj oblasti, a na nekim mestima su zarobili veliki broj naših zarobljenika Pre toga, neprijateljstva su postala veoma intenzivna“, zaključio je Romanenko.

Pogledajte OVDE udare ruske avijacije u Kurskoj oblasti

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA