Najnovije

UKRAJINCI GRIZU KAO PIRANE U KURSKOJ OBLASTI: Bez obzira što ginu, kreću u ofanzive

Na Kurskom pravcu neprijatelj nastavlja sa intenzivnim pokušajima proboja ruske odbrane, fokusirajući napade na selo Veseloe. Već pet dana traju teške borbe, u kojima ukrajinske snage koriste tenkove, BMP, BTR i pešadiju u nastojanju da prodru kroz naše linije i ugroze železničku stanicu Gluškovo, kako bi udarile u pozadinu ruskih snaga koje vrše kontraofanzivu u Korenevskom rejonu.

VSU je angažovao avijaciju, uključujući udare upravljivim američkim bombama JDAM, koje su pogodile školu u Veselom. Ukrajinske snage uspele su da uđu u selo i pokušavaju da ga zadrže, dok u isto vreme uvode pojačanja kroz naselja Novi Put i Medvežje.

Ruska artilerija i avijacija, uz podršku udarnih dronova, kontinuirano napadaju ukrajinske snage. Polkovi VDV iz Krimske i Tulske divizije uništili su nekoliko četa VSU i značajan broj borbenih vozila. Prema svodkama ruskog Ministarstva odbrane, u protekla 24 sata odbijeno je šest pokušaja proboja u rejonima naselja Medvežje, Novi Put i Veseloe, nanevši neprijatelju značajne gubitke.

Uprkos gubicima, ukrajinske snage nastavljaju napade, a žestoke borbe se vode danonoćno.

POSLEDNJI UDARAC RUSKE ARMIJE MOŽE BITI KOBAN! Ovo presecanje može označiti početak kraja (MAPA)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA