Najnovije

UKRAJINSKI OFICIR BRUTALNO ISKREN: Mogući udari na Rusiju dovešće do okupljanja naroda

Zapadu su potrebni ukrajinski udari na teritoriju Rusije kako bi uzdrmali rusko društvo, smnatra penzionisani pukovnik Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) Oleg Starikov.

„Šta je cilj? Oslabiti rusko društvo i to je sve. Hoće li ovi udari moći da uzdrmaju društvo? Neće“, rekao je Starikov u intervjuu za kanal „Politbiro“.

Oficir je napomenuo da napadi zapadnim raketama neće dovesti do nekog vojnog rezultata zbog njihovog ograničenog broja i delovanja ruske protivvazdušne odbrane.

S tim u vezi, svrha mogućih udara je politički uticaj na Rusiju, što je, po njegovom mišljenju, takođe osuđeno na propast, budući da rusko društvo neće podleći provokacijama.

„Kada postoji opasnost, oni se ujedinjuju. Tako je oduvek bilo. I sada svi udari vode, naprotiv, ujedinjavanju oko Putina. Stoga to neće igrati stvarnu političku ulogu“, uveren je ekspert.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izajvio je ranije da predstavnici zemalja NATO-a moraju da shvate „čime se igraju“ kada govore o planovima da se Kijevu dozvoli da gađa ciljeve duboko u teritoriji Rusije pomoću raketnih sistema predatih Oružanim snagama Ukrajine. Prema njegovim rečima, direktno učešće Zapada u sukobu u Ukrajini značajno će promeniti njegovu suštinu i značiće da su članice Severnoatlantske alijanse – SAD i evropske zemlje – ratuju sa Rusijom. Moskva će donositi odluke na osnovu pretnji koje se bidi pojavljivale pred njom, napomenuo je Putin.

POSLEDNJI UDARAC RUSKE ARMIJE MOŽE BITI KOBAN! Ovo presecanje može označiti početak kraja (MAPA)

Izvor: Sputnik.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA