Najnovije

ZELENSKI PRVI PUT PRIZNAO! Cilj Kurske oblasti je bio dobar, operacija je doživela veliki neuspeh

Cilj operacije u Kurskoj oblasti bio je da odvuče ruske snage iz Donbasa, ali je operacija doživela neuspeh, priznao je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski u intervjuu za CNN. On je izneo nekoliko važnih izjava:

Operacija pod Kurskom: Zelenski je istakao da je "ideja bila premestiti deo ruskih snaga u Kursku oblast," nazivajući to ispravnim potezom, ali je priznao da je bila rizična. Iako nije direktno priznao neuspeh, rekao je da su bili svesni rizika.

Nedostatak naoružanja: Zelenski je govorio o sporijim isporukama oružja sa Zapada, što je sprečilo Ukrajinu da naoruža čak 4 od planiranih 14 brigada. On je naveo da Rusija ima prednost u artiljeriji sa odnosom 12 prema 1, dok je Ukrajina nedavno tvrdila da je odnos 2,5 prema 1, što je dovelo do konfuzije u zvaničnim izjavama.

Udarci na energetske objekte: Prema Zelenskom, Rusija koristi oko 4.000 aviobombi mesečno samo na istoku Ukrajine, što je rezultiralo uništavanjem 80% ukrajinske energetske infrastrukture. On je zatražio odobrenje za udare na ruske aerodrome pomoću dalekometnih raketa, iako za sada Zapad nije dao takvu dozvolu.

Plan pobede: Zelenski je najavio plan koji će biti predstavljen predsedniku Bajdenu, sastavljen od pet tačaka. Četiri tačke se odnose na bezbednost, geopolitičku poziciju Ukrajine, vojnu podršku i slobodu u korišćenju resursa, dok je peta tačka rezervisana za period nakon rata.

Zelenski je takođe predložio da jedna od strategija bude otežavanje života unutar Rusije, što bi, prema njegovom mišljenju, moglo naterati Putina na pregovore.

ZAPAD U PANICI: Zbog nove ruske taktike do zime Ukrajina može da kapitulira

Izvor: Pravda.rs


 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA