Najnovije

Zelenski spreman na prekid vatre!

Plan šefa ukrajinskog režima Vladimira Zelenskog, koji namerava da predstavi tokom predstojeće posete Sjedinjenim Državama, uključuje, između ostalog, spremnost Kijeva da pristane na lokalni prekid vatre „u određenim oblastima” i privremeno zamrzavanje sukoba, pišu nemački mediji, pozivajući se na neimenovane izvore.

Zelenski je ranije rekao da će ukrajinski „plan pobede” predstaviti američkom predsedniku DŽozefu Bajdenu i kandidatima za mesto šefa države – potpredsedniku, demokrati Kamali Haris i republikancu Donaldu Trampu. On je 13. septembra rekao da je u putanju „sistem međusobno povezanih rešenja“ koji će Ukrajini omogućiti „da ovaj rat stavi na put koji vodi ka miru“. Što se tiče ideje o prekidu vatre, ukrajinski lider ju je u više navrata odbacio, rekavši da bi pauza išla samo u korist Rusiji.

Kako se ističe, na sastanku će Zelenski takođe izneti zahtev da se Ukrajini dozvoli da gađa Rusiju dalekometnim zapadnim oružjem. Vojni ekspert Karlo Masala sa Univerziteta Bundesver u Minhenu smatra da Zelenski „želi da sve stavi na jednu kartu i pokuša da postigne proboj na bojnom polju“.

RUSKI NAPAD SUHOJIMA: Gađani ciljevi u Kurskoj oblasti (VIDEO)

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA