Najnovije

MINISTARSTVO PRAVDE TVRDI: SSP brutalno laže i obmanjuje - Tepićka zloupotrebljava temu!

Povodom iznošenja neistina narodne poslanice Marinike Tepić na konferenciji za novinare u Domu Narodne skupštine u vezi izmena i dopuna Krivičnog zakonika koje se odnose na bezbednost nastavnika i zaposlenih u obrazovanju, Ministarstvo pravde ističe da je to još jedna u nizu svesnih zloupotreba ove osetljive teme i pokušaj političkog profitiranja.

- Podsećamo da je na više sastanaka koji su održani u Vladi Republike Srbije na kojima su između ostalog prisustvovali predsednik Vlade Miloš Vučević i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, ministarka pravde Maja Popović upoznala predstavnike sindikata sa izmenama i dopunama Krivičnog zakonika kojim će između ostalog biti propisano krivično delo Napad na lice zaposleno u obrazovnoj ustanovi - navodi Ministarstvo pravde.

- Ministarka Popović je na sastancima sa sindikatima prosvetnih radnika predstavila i aktivnosti koje se preduzimaju i koje će biti preduzete radi donošenja izmena i dopuna Krivičnog zakonika. Izmene i dopune su poslate na mišljenje Evropskoj komisiji u toku avgusta ove godine, a o predloženim izmenama i dopunama biće sporovedena i javna rasprava od 1. oktobra 2024. godine. Očekuje se da izmene i dopune Krivičnog zakona budu usvojene u Narodnoj skupštini krajem ove godine - navodi Ministarstvo.

- Napominjemo da će izmene i dopune biti sveobuhvatne i da su prilikom njihove pripreme razmotrene i prihvaćene i druge inicijative, kao što je inicijativa Udruženja roditelja dece stradale u saobraćaju koju je podržao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a koje se odnose na pooštravanje kazni zatvora za krivično delo Teška dela protiv bezbednosti saobraćaja i inicijativa predsednika Aleksandra Vučića za pooštravanje kazni zatvora za krivično delo Nasilje u porodici i grupu krivičnih dela protiv polne slobode. Takođe biće pooštrene kazne zatvora za krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija- ističe se u demantu Ministarstva pravde.

- Zato ovakav nastup Marinike Tepić predtsvalja najgori oblik politikanstva, a posebno je štetan, jer ima za cilj obmanjivanje građana Srbije. Nastupi opoziconih lidera ne doprinose objektivnom sagledavanju stanja u društvu, već predstavljaju neuspele pokušaje destabilizacije države zarad ličnih interesa. Stvaranje tenzije neuspelim pokušajem obmanjivanja u trenutku borbe za Srbe na Kosovu i Metohiji, pokazuje neodgovornost opoziconih lidera za njihov položaj i opstanak - piše u demantu Ministarstva.

- Za razliku od Marinike Tepić, Vlada Republike Srbije čvrsto stoji uz svoj narod na Kosovu i Metohiji pružajući mu podršku za opstanak na vekovnim ognjištima - zaključuje se u demantu Ministarstva pravde.

Pročitajte OVDE o opkoljenim ruskim odredima kod Kremjanoja

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA