Najnovije

PREOKRET U PRIČI TRESE BELU KUĆU: Atentator na Trampa - kontakt za ukrajinske plaćenike!

Rajan Vesli Rut, osumnjičen za pokušaj ubistva bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, kontaktirao je ukrajinske trupe, ali se smatralo da je nemoguće realizovati njegove predloge, rekao je za Si-En-En oficir Odeljenja za koordinaciju stranaca Komande ukrajinskih kopnenih snaga.
Vajt Haus

Vajt Haus

"Možemo da potvrdimo da nas je ova osoba nekoliko puta kontaktirala na mreži. Najbolji način da se njegove poruke opišu je da je reč o 'umišljajima'", rekao je izvor.

Kako su saopštile Oružane snage Ukrajine, Rut im je nudio veliki broj regruta iz različitih zemalja, ali njegove ponude "nisu bile realne". 

"Nismo ni odgovorili, nismo imali na šta da odgovorimo. Nikada nije bio deo Legije stranaca i ni na koji način nije sarađivao s nama", naveo je oficir.

Zauzvrat, neonacistička divizija "Azov" je za Si-En-En saopštila da Rut nije ni na koji način povezan sa njima.

Rut je objavio knjigu "Rat koji se ne može dobiti" u kojoj je opisao svoje pokušaje da se pridruži Oružanim snagama Ukrajine, međutim, s obzirom na to da sa 56 godina nije imao nikakvog iskustva u vojnoj službi, Si-En-En navodi da je uvek bio odbijen.

S druge strane, na sajtu o instrukcijama kako se pridružiti Legiji stranaca, koja se bori na strani Oružanih snaga Ukrajine, u svojstvu kontakt osobe naznačen je upravo Rajan Vesli Raut, prenose "RIA Novosti".

Kako prenosi agencija, naveden je i njegov broj telefona za koji su vezani nalozi na mesindžerima.

Natpis u gornjem delu glavne stranice glasi "regrutovanje za vojnu službu" i u njemu se pozivaju ljudi "svih uzrasta, polova, sa bilo kakvim iskustvom (i bez njega)". Takođe, pominje se i volontiranje.

Istovremeno, autori sajta apeluju da se zainteresovani ne obraćaju ambasadama za dozvolu učešća u borbama, već se onima koji žele da se bore jednostavno predlaže da samo dođu u Ukrajinu.

LJubiteljima adrenalina nudi se da dođu u poljski Krakov, a odatle do granice sa Ukrajinom, gde će graničarima saopštiti da žele da stupe u Legiju stranaca.

Autori sajta pišu da ukoliko zainteresovani nema borbeno iskustvo, treba da ubedi ukrajinsku stranu da je sposoban da obavlja ovaj posao.

"Kontaktirajte me. Možemo pozvati i posetiti brojne jedinice kojima je potrebna pomoć", glasi tekst linka, koja sadrži ime i kontakt informacije Rajana Rauta.

Prethodno, sin osumnjičenog za novi pokušaj ubistva Trampa Oran Raut potvrdio je da je njegov otac putovao u Ukrajinu i da je bio izuzetno zainteresovan za situaciju u regionu.

Kako je "Semafor" ranije javio, Rut je bio jedan od američkih dobrovoljaca u Ukrajini. Jedan lokalni stanovnik rekao je novinaru da je "čak i po standardima tih ludih vremena" čovek delovao "malo neobično".

Prema njegovim rečima, 2023. su sa Rutom komunicirali manje od pola sata, tokom kojih je rekao da je proveo pet meseci u Ukrajini. Istovremeno, u vreme intervjua, Amerikanac je u Pakistanu tražio kuću za privremeni smeštaj Avganistanaca koji žele da ratuju u Ukrajini.

Prema njegovim rečima, znao je da je jedan avganistanski plaćenik, kojeg je predložio da pređe u redove Oružanih snaga Ukrajine, primljen u službu.

Pročitajte OVDE o opkoljenim ruskim odredima kod Kremjanoja

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA