Najnovije

ZAHAROVA "ODUVALA" BRITANSKOG KOLEGU: Nacisti!?

Ruska strana će pronaći način da podseti Britaniju koliko je bila uprljana svojim interakcijama sa nacistima, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući izjavu britanskog kolege Dejvida Lamija, koji je Rusiju uporedio sa fašističkom državom.
Zaharova

Zaharova

„Obećavam vam, pored svih uobičajenih praksi u ovom slučaju, naći ćemo prelep način da podsetimo Britaniju i britansku ambasadu u Moskvi kako su uprljane, uključujući interakciju sa nacistima”, rekla je Zaharova za TV kanal Rusija-1.

Ranije je ruska ambasada u Londonu navela da je Lami uvredio sećanje na sve koji su poginuli boreći se protiv fašizma u 20. veku.

„Svojim napadima Lami vređa ne toliko rukovodstvo naše zemlje koliko sećanje na sve one koji su se borili protiv smeđe kuge tokom Drugog svetskog rata, uključujući i svoje sunarodnike”, navodi se u saopštenju, prenosi TAS.

Ruska diplomatska misija je istakla da je britanski ministar spoljnih poslova sklon „neprikladnim šokantnim izjavama po kojima je upamćen i pre dolaska na vlast”. Ambasada smatra da su takve izjave neprihvatljive za Lamija na njegovom trenutnom mestu.

Pročitajte OVDE o opkoljenim ruskim odredima kod Kremjanoja

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA