Najnovije

UKRAJINSKA ARMIJA KRENULA U PROBOJ: Ruske snage spremne sačekale brutalne napade (MAPA)

Tokom poslednjih šest dana, ukrajinska vojska intenzivno vrši ofanzivu na Gluškovski rejon, pokušavajući da probije ruske odbrambene linije i udari u pozadinu snaga koje čiste Korenevski rejon od okupatora. Nakon što su ukrajinske jedinice prošle kroz Medvežje i Novi Put, usmerile su svoje napade na naseljena mesta Obuhovka i Veseloe.

U današnjem danu, ukrajinska vojska ponovo je bacila u borbu oklopne jedinice kako bi izvršila juriš na Veseloe i pokušala da ga zaobiđe preko okolnih polja. Noćne aktivnosti neprijatelja uključuju uvođenje tehnike i nagomilavanje pešadije, dok tokom jutra i dana izvode napade.

U popodnevnim satima, pet oklopnih borbenih vozila napalo je Veseloe, ali je ruska artiljerija uspela da neutrališe njihove akcije. Dva vozila su uništena, dok su tri oštećena vozila pobegla sa linije fronta zahvaljujući napadu dronova-kamikaza.

Napori ukrajinskih snaga da probiju do stanice Gluškovo takođe su pretrpeli značajne gubitke, a njihov pritisak na ovom pravcu znatno je oslabio. Krimski i Tulski desant nastavljaju da uništavaju tehniku i pešadiju tokom teških odbrambenih borbi.

Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, u poslednja 24 sata odbijeno je pet pokušaja proboja ukrajinskih snaga u rejonu Veselog i Medvežja. Ukrajinska vojska je izgubila do 40 boraca, dva tenka, jednu švedsku BMP CV-90, četiri oklopna borbena vozila i jednu inženjersku mašinu za razminiranje.

NOŽ U LEĐA MOSKVI? Šta će sutra u Vašingtonu potpisati SAD i Srbija?

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA