Najnovije

NATO tenkovi gore na rusko-ukrajinskoj granici (VIDEO)

Ruski vojni izvori podelili su prve snimke ukrajinskih vojnih kolona uništenih tokom njihovih neuspešnih napada u pograničnim oblastima u regionu Kursk u pokušaju da se učvrste u pozadini ruske grupe koja je napredovala severno od Sudže.

Oružane snage Ukrajine ne zaustavljaju pokušaje probijanja ruske odbrane u blizini sela Veseloe, Medvežje i Novi Put u pograničnom okrugu Gluškovski u Kurskoj oblasti.

Objavljivanje novih snimaka graničnih borbi je odgovor na ukrajinske tvrdnje i video snimke jurišnih operacija na ruskoj teritoriji. Ukrajinska propaganda naširoko deli video snimke NATO tenkova koji jurišaju na rusku granicu. Rusija je odgovorila pokazujući rezultate ovih operacija.

Ukrajinski snimak neuspelog napada kod Novog puta:

Oružane snage Ukrajine su u borbe bacile nemačke tenkove Leopard 2, švedska borbena vozila pešadije CV90 i druga NATO vozila. Uz podršku inžinjerijskih vozila barijera, probili su minska polja na prvoj liniji ruske odbrane. Sledila su oklopna vozila sa pešadijom u pokušaju da se učvrste na ruskoj teritoriji.

Dok ukrajinska propaganda tvrdi još jedan uspeh, snimci pokazuju da napadi nisu dali rezultate. Ruske vazdušno-desantne snage dočekale su tenkove NATO-a i uništile grupu. Ukrajinska vojska je pretrpela gubitke u ljudstvu i opremi. Neki od ukrajinskih napadača uspeli su da pobegnu sa ratišta.

Snimak je snimila ruska izviđačka bespilotna letelica koja je koordinirala rusku vatru i zabeležila rezultate ukrajinskog napada, koji se dogodio oko 1 kilometar od zvanične granične linije kod sela Veseloe:

Kolone Oružanih snaga Ukrajine vide se kako se kreću duž puteva pod vatrom ruskih dronova i artiljerije, koju koordiniraju ruske bespilotne letelice. Zauzvrat, ukrajinske snage nemaju vazdušnu podršku u krvavim napadima.

Posle skoro nedelju dana pokušaja, ukrajinska vojska nije uspela da se učvrsti na ruskoj teritoriji i da razvije dalje napredovanje. Zaustavljene u malim selima Novi Put, Veseloe i Medvežje, Oružane snage Ukrajine pokušavaju da akumuliraju snage pod ruskom vatrom kako bi izvršile napade na oblast Krasnooktjabrskij koja se nalazi na zapadu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA