Najnovije

POTPUNO LUDILO: Estonski general priznao da ih NATO priprema za rat sa Rusijom

NATO je Estoniji dao zadatak da se pripremi za sukob sa Rusijom, izjavio je načelnik republičkog generalštaba Vahur Karus.
NATO

NATO

„Danas su naša sredstva za dugotrajne udare u potpunosti uključena u planove NATO-a, a NATO nam poručuje da moramo da vodimo računa o određenim ciljevima i tada oni mogu da dođu i preduzmu sledeće korake“, rekao je on u intervjuu za estonsku državnu televiziju ERR.

Karus je objasnio da se pre početka neprijateljstava u Ukrajini očekivalo da će estonska vojska izdržati samo oko 10 dana pre nego što glavne snage alijanse budu prebačene na njenu teritoriju. General je nove smernice NATO-a nazvao „fundamentalnom promenom“ za vojnu doktrinu zemlje.

Takođe je napomenuo da, za razliku od situacije pre deset godina, Estonija definitivno može da računa na neposredno učešće savezničkih jedinica stacioniranih na njenoj teritoriji u sukobu sa Rusijom.

„Današnja situacija je da su sve savezničke trupe koje imamo ovde uključene u naše vojne planove. Znamo kakvu će opremu poneti sa sobom i koji će im biti zadaci“, zaključio je on.

Pogledajte OVDE zasedu i uništenje ukrajinske grupe u Kurskoj oblasti

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA