Najnovije

PUTIN O ŽENAMA: Novi progresivni svet nemoguć bez žena!

Čovečanstvo se danas suočava sa ozbiljnim izazovima koji mogu biti rešeni samo zajedničkim naporima, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin na plenarnoj sednici Evroazijskog ženskog foruma kojem prisustvuju predstavnice 126 zemalja. 
Putin

Putin

On je istakao da postoji velika potreba za formiranjem "novog, progresivnog" sveta i dodao da on ne može biti dostignut bez žena.

"Danas u ovoj prostoriji, gde su se okupile žene lideri iz celog sveta, ne mogu a da ne pomenem ogroman doprinos građanki Rusije u realizaciji naših nacionalnih razvojnih ciljeva. Često upravo one prednjače u realizaciji projekata koji su od odlučujućeg značaja za poboljšanje kvaliteta i standarda života naših građana, za podršku porodici, zaštitu njenih interesa i uopšte naših tradicionalnih vrednosti", rekao je Putin.

"Želeo bih da iskoristim ovu priliku da zahvalim svim ženama Rusije na njihovom radu za dobrobit društva, za njihovu neverovatnu stvaralačku energiju", dodao je ruski lider.

Putin je napomenuo da danas u Rusiji ima šest miliona žena koje imaju svoj biznis. Samo tokom prošle godine, njihov broj je, kako je otkrio, porastao za trećinu. 

"Naša državna politika zasniva se na nacionalnoj strategiji koja je u interesu žena - preduzimaju se neophodne mere, stvaraju uslovi da žene mogu da ostvare uspeh na profesionalnom planu i da u isto vreme budu čuvari porodičnog ognjišta, prava duša velike mnogodetne porodice. Znamo da ovo nije lako iskombinovati, ali naše žene znaju kako to da urade i da pod takvim stresom ostanu lepe, nežne i šarmantne", poručio je predsednik Rusije, dodajući da se "u ženama Rusije otkriva duša Rusije, njena lepota, privlačnost, toplota, milosrđe i velikodušnost".

Putin je, takođe, napomenuo da Evroazijski ženski forum dobija na značaju, a to je, kako je objasnio, zbog toga što on okuplja žene iz raznih zemalja koje su već postigle velike rezultate u svojoj profesiji. 

"Sve ovo je omogućilo forumu da postane globalna platforma za razvoj predloga za rešavanje nasušnih problema. Ponavljam: takvo učešće i aktivan rad izuzetno su važni za izgradnju multipolarnog, pravednog i istinski slobodnog sveta. Svi mi delimo ove ideje i činimo sve što je moguće u cilju formiranja novog, progresivnog sveta", zaključio je Putin.

Pročitajte OVDE o mogućnosti NATO članstva za Ukrajinu

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA