Najnovije

UNIŠTILI ŽIVU SILU I UPORIŠTE OSU: Grupa "Jug" u akciji sa raketnim sistemom "Grad" (VIDEO)

Posade višecevnih raketnih sistema (MLRS) „Grad“ motorizovane formacije grupe snaga „Jug“ uništile su kamuflirane položaje, uporišta i koncentracije ljudstva jedinica Oružanih snaga Ukrajine na Donjeckom pravcu specijalne vojne operacije, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.
Grad

Grad

Artiljerci su od izviđačke grupe dobili koordinate neprijatelja i tajno stigli na vatreni položaj. Nakon što smo borbeno vozilo prebacili sa putnog na borbeni položaj, uperili smo instalaciju u metu i ispalili salvu na neprijateljske položaje, izvestila je ruska armija.

Koristeći taktiku „vatrene vrteške“, posade Grad MLRS efikasno uništavaju ciljeve na dometu većem od 20 kilometara. Od primanja mete do udara, posada ne troši više od 10 minuta.

Kontrolu uništavanja ciljeva vrše operateri bespilotnih letelica grupe. Nakon izvršenog zadatka, posada odmah izvodi manevar protiv vatre i odlazi u prostor za zadržavanje radi dopune municije, stoji u saopštenju ruskog ministarstva odbrane.

Dobro koordiniran rad vojnog osoblja reaktivne jedinice omogućava brzo ispaljivanje vatre na identifikovane oblasti u kojima je koncentrisano neprijateljsko ljudstvo i tehnika, kao i podršku dejstvima jurišnih jedinica ruske vojske, koje pokrivaju položaje ukrajinske oružane snage žestokom vatrom, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

Pogledajte objavljeni video materijal:

Pročitajte OVDE o sukobu Vulina sa britanskim ambasadorom u Beogradu

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA